Crna kronika

OCU I SINU ODREĐEN TRIDESETODNEVNI PRITVOR U Konavlima pronađen motor kojim je počinjena pljačka

OCU I SINU ODREĐEN TRIDESETODNEVNI PRITVOR U Konavlima pronađen motor kojim je počinjena pljačka

Ocu i sinu, Antunu i Antoniu K., iz Gabrila koji su u petak popodne privedeni pred Državno odvjetništvo zbog sumnje da su počinili razbojstvo u Zračnoj luci Dubrovnik, sudac istrage odredio je tridesetodnevni pritvor. Također, motocikl kojim je počinjena oružena pljačka, prilikom čega je otuđeno oko 100 tisuća eura, pronađen je u Konavlima. Na istom mjestu, međutim, pripadnici PU dubrovačko-neretvanske nisu našli spomenuti novac.

Kako piše DORH Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je, uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (1974.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krađe iz čl. 228. stavak 1. i kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona u vezi stavka 1. KZ-a, i državljanin Republike Hrvatske (1997.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 2. KZ-a u vezi stavka 1. KZ-a. (25. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik sa, za sada nepoznatom osobom, u Dubrovniku otuđio motocikl, a potom zajedno s 22-godišnjim okrivljenikom i, za sada, nepoznatom osobom, uz prijetnju pištoljem od zaštitara Zračne luke Dubrovnik uzeli torbu u kojoj se nalazilo 692.000,00 kuna, oštetivši Zračnu luku Dubrovnik za navedeni iznos.

Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika na temelju članka 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku koji se odnose na opasnosti da će osumnjičenici na slobodi uništiti ili prikriti tragove te dokaze i kako će ponoviti kazneno djelo.

Za ovo kazneno djelo, kako doznajemo, predviđena je kazna zatvora od tri do 12 godina, a osumnjičeni otac i sin iz Konavala odlučili su braniti se šutnjom.

Pročitajte još

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist