Županija

OCJENA ‘IZVRSNO’ Uklanja se službena oznaka zabrane kupanja u Donjem Čelu

Nakon što je na plaži Donje Čelo na Kalamoti prošloga tjedna izdana službena oznaka zabrane kupanja, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dostavio je u ponedjeljak Inspekciji zaštite okoliša izvješća o dodatnim ispitivanjima na navedenoj plaži, prema kojemu su uzorci ocijenjeni s ‘dobro’ i ‘izvrsno’, kako ističu iz Županije.

Također, ZJZ DNŽ dostavio je i dokaze o izvršenoj sanaciji revizijskog okna internog sustava kanalizacije prije podmorskog ispusta i početnog dijela cjevovoda podmorskog ispusta hotela Sensimar Kalamota Island Resort te očitovanje člana Uprave Hoteli Koločep d.d. o izvršenim radovima na sanaciji kanalizacijskog ispusta.

Slijedom navedenog, Inspekcija zaštite okoliša je, sukladno odredbi čl. 28. Uredbe o kakvoći mora za kupanje, Gradu Dubrovniku je izdala odobrenje za uklanjanje službene oznake zabrane kupanja s plaže Donje Čelo na Kalamoti.

Pročitajte još

Za Župljane koji su ostali bez posla osigurana pomoć u iznosu od 300 tisuća kuna

Dulist

Uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja položeni vijenci u Čilipima

Dulist

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija