Županija

OCJENA ‘IZVRSNO’ Uklanja se službena oznaka zabrane kupanja u Donjem Čelu

Nakon što je na plaži Donje Čelo na Kalamoti prošloga tjedna izdana službena oznaka zabrane kupanja, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dostavio je u ponedjeljak Inspekciji zaštite okoliša izvješća o dodatnim ispitivanjima na navedenoj plaži, prema kojemu su uzorci ocijenjeni s ‘dobro’ i ‘izvrsno’, kako ističu iz Županije.

Također, ZJZ DNŽ dostavio je i dokaze o izvršenoj sanaciji revizijskog okna internog sustava kanalizacije prije podmorskog ispusta i početnog dijela cjevovoda podmorskog ispusta hotela Sensimar Kalamota Island Resort te očitovanje člana Uprave Hoteli Koločep d.d. o izvršenim radovima na sanaciji kanalizacijskog ispusta.

Slijedom navedenog, Inspekcija zaštite okoliša je, sukladno odredbi čl. 28. Uredbe o kakvoći mora za kupanje, Gradu Dubrovniku je izdala odobrenje za uklanjanje službene oznake zabrane kupanja s plaže Donje Čelo na Kalamoti.

Pročitajte još

OVAKVO ŠTO NE PAMTE STARI Periske kod Pelješca masovno ugibaju, razlog nepoznat

Dulist

STALI NA KRAJ KRIVOLOVCIMA Uklonjeni ilegalno sagrađeni objekti u rezervatu Prud

Dulist

Dobroslavić protiv osiguravanja sredstava za klimatsku neutralnost nauštrb kohezijske politike

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija