DuList IN

OČEKIVANA GUŽVA! Mnogi su bili na potpisivanju novog albuma Silente

OČEKIVANA GUŽVA! Mnogi su bili na potpisivanju novog albuma Silente

U Aquarius Music Shopu u zagrebačkoj Varšavskoj ulici već pola sata prije najavljenog potpisivanja albuma grupe Silente stvorio se red obožavatelja i obožavateljica koji su htjeli svoj primjerak novog CD-a Malo magle, malo mjesečine.

Brojni fanovi s oduševljenjem su dočekali dubrovačke glazbenike koji su se jučer prvi puta pojavili u javnosti nakon ponovnog okupljanja početkom godine. U Music Shop došli su predstaviti svoj treći album, Malo magle malo mjesečine koji je od jučer na policama trgovina. Potpisivali su se albumi, majice, karte za njihov koncert u Domu sportova, autogram karte i sve čaga su se obožavatelji uspjeli dohvatiti, uključujući i skripte, račune… Preko dva sata fanovi su stizali u Music Shop i družili se s omiljenim glazbenicima, a mnogi su prevalili i velik put da ih vide.

Materijal s Malo magle, malo mjesečine nastao je 2015. godine, kada se bend zaustavio usred uvježbavanja i priprema za snimanje. U prosincu 2017. bend opet ulazi u studio, dovršava započeto te dodatno nadopunjuje materijal nekim novim stvarima. Autori 14 pjesama s albuma su Sanin i Tibor Karamehmedović, a bend je snimao u sastavu Tibor Karamehmedović – gitare, Sanin Karamehmedović – bas, Ivuša Gojan – bubnjevi, Doris Kosović -vokal i Šimun Končić – klavijature. Album je sniman u studiju Morris u Zagrebu, a produkciju potpisuje frontmen benda Tibor Karamehmedović.

S novim albumom bend je objavio i novi singl. Pjesma Nije išla u detalje službeni je singl s novog albuma i označava kraj sukcesivnog objavljivanja pjesama na društvenim mrežama koje je bend označavao rednim brojem i hash tagom #malomaglemalomjesecine. Ostatak neobjavljenih pjesama može se preslušati isključivo kupnjom albuma ili na službenom online streaming servisu Deezer.

Foto: Dinko Bažulić

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović