Zanimljivosti

Obveza i odgovornost

Obveza i odgovornost

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Tekst čestitke prenosimo u cijelosti:

Cijenjeni žitelji Dubrovačko-neretvanske županije,
prošlo je dvadeset godina od povijesnog 8. listopada 1991., dana kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih odnosa s ostalim jugoslavenskim republikama i pokrajinama, dovršivi time stoljetni san hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi.

U teškim vremenima obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata, mnogi su životi utkani u temelje naše Domovine, a sjećanje na njih obvezuje nas na odgovornost i razvoj temeljen na sigurnosti i stabilnosti. Izgrađujući stabilnu Hrvatsku na temeljima demokracije, vladavine prava, socijalne obzirnosti i sigurne budućnosti svakog hrvatskog čovjeka, svakog građanina, možemo biti aktivni sudionici u međunarodnoj politici i uspješno štititi i promicati svoje nacionalne interese.

Uvažavajući zrelost, snagu i odlučnost hrvatskog naroda da sam odlučuje o svojoj sudbini, iznimno cijeneći zasluge naših branitelja i snažno zastupajući hrvatske nacionalne interese, Hrvatska je danas ravnopravni dio ujedinjene Europe, Europe kojoj je oduvijek i pripadala.

Čestitam svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije Dan neovisnosti!

župan
Nikola Dobroslavić

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist