Aktualno

Obuljen i Vekarić u Novu s optimizmom

Obuljen i Vekarić u Novu s optimizmom

DuList je, osim godišnje inventure i protresanja najvažnijih događaja koji su obilježili dubrovačku 2013. godinu, donio i stavove i razmišljanja poznatih osoba političkog i javnog života Grada o minuloj 2013. te nadolazećoj 2014. godini. Evo razmišljanja zamjenika dubrovačkog gradonačelnika akademika Nenada Vekarića i zamjenika župana Davorka Obuljena.

– Iako je opći dojam o 2013. godini zbog negativnih gospodarskih kretanja u Hrvatskoj depresivan, „duh recesije“ nije zahvatio „ekipe“ u kojima sam 2013. godine sudjelovao nego ih je, naprotiv, potaknuo na još jači angažman. Krug dubrovačke historiografije proširio se za nekoliko novih imena čije su knjige izišle u izdanju HAZU, nekoliko se novih imena afirmiralo kroz obrane doktorskih disertacija na temama iz dubrovačke povijesti. U gradu Dubrovniku su trendovi bili pozitivni, različiti od onih u cijeloj državi. Stoga 2013. godinu smatram uspješnom i nadam se još uspješnijoj 2014. godini. Nadam se da će na Sveučilištu u Dubrovniku krenuti studij iz humanističkih znanosti, nadam se da će izići još dobrih knjiga iz dubrovačke povijesti. Nadam se da će se nastaviti i intenzivirati procesi „otvaranja Grada“, koje pokreće Grad Dubrovnik, koji svi zajedno imaju jedan cilj – da se što bolje iskoriste veliki dubrovački potencijali i time stvori okvir da što više mladih ostane u gradu i što više ljudi dođe u priliku da svoju egzistenciju osigura u Dubrovniku. S pozitivnim pristupom i vjerom da o nama i našim sposobnostima ovisi kako će nam biti, s optimizmom gledam na godinu koja je pred nama – rekao je za duList zamjenik dubrovačkog gradonačelnika, akademik Nenad Vekarić.

– 2013. godina je za mene bila izuzetno turbulentna, nakon što sam završavao drugi mandat na čelu Hotela Maestral osjećao sam da je vrijeme za nove izazove, što se i dogodilo izlaskom na izbore za zamjenika Župana. Upisao sam i doktorski studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, smjer poslovna ekonomija, što je povratak u školske klupe nakon 6 godina, a objavio sam i prvi znanstveni članak u službenoj publikaciji konferencije Jugoistočne Europe na temu Korporativnog upravljanja. Početkom travnja sam preuzeo predsjedavanje Rotary klubom Dubrovnik, što je iziskivalo također puno vremena i organizacije. Naravno da je sve prethodno utjecalo i na moju obitelj koja je bila često zanemarivana uslijed mnogih obaveza, ali u isto vrijeme velika podrška. Za 2014. godinu bi želio prije svega da moji najbliži budu zdravi i sretni. Posao zamjenika Župana donosi mnogo obaveza i odgovornosti i nadam se da ću uspjeti uskladiti i ispuniti sve zahtjeve. Na doktorskom studiju planiram položiti dvije od ukupno četiri radionice i objaviti još jedan znanstveni članak što je potrebno za početak pisanja disertacije. Predsjedavanje Rotary klubom završava krajem lipnja, a prije toga su u planu još dvije manifestacije humanitarnog karaktera. Za kraj bi nam svima poželio više radosti u životu i uspjeha na poslu – istaknuo je zamjenik župana Davorko Obuljen.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist