Zanimljivosti

Obucite se prikladno, ponesite vodu i krenite pješačkim stazama Konavala

Obucite se prikladno, ponesite vodu i krenite pješačkim stazama Konavala

Agroturizam Konavle u nedjelju, 31. svibnja organizira vođenu pješačku turu Čilipi – Grušići – Čilipi. Okupljanje sudionika je u Seoskoj kući Čilipi – OPG Novaković u 15 sati.

Nakon dobrodošlice domaćina, pješaći se stazom do kušaonice ulja Glavinja u Grušićima. Ruta dalje vodi pokraj lokaliteta Diklićeva taraca do izletišta Bakićevo te nastavlja kroz centar Čilipa i završava na polaznoj točki. Dužina rute je 9 kilometara te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjem na usputnim postama trajati do 19 sati. Ruta je dijelom makadamske, a dijelom asfaltne podloge bez većih uspona, ali se zbog dužine sudionicima preporuča da ponesu prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj pješačkoj turi je besplatno za sve sudionike.

Vođene pješačke ture Agroturizam Konavle organizira u okviru projekta ‘Konavle hike’ kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima. U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala. Projektom ‘Konavle hike’ Agroturizam planira i u idućem vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala, ističu iz Agroturizma Konavle.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist