Sport

Obradović, Janović, Marković bolji od Vojvodine

Obradović, Janović, Marković bolji od Vojvodine

Vaterpolisti Juga su u trećem kolu Lige prvaka na bazenu u Gružu s lakoćom svladali Vojvodinu 9:6. Ovom pobjedom momčad Elvisa Fatovića je i dalje vodeća u B skupini te je prvi dio natjecanja završila sa sto postotnim učinkom.

Jugaši su pogotcima Markovića, Obradovića i Janovića poveli 3:0 (dva puta sa igračem više), dok su gosti iz Novog Sada prvi pogodak postigli krajem sedme minute prve četvrtine (Ranđić).

U drugoj četvrtini, momčad iz Vojvodine je 'uništio' Paulo Obradović sa dva pogotka (5:1), odličnim akcijama i 'topovski preciznim' udarcima nadovezao se i Marković za 6:2 te potpuni slom gostujuće ekipe. U nastavku, pomalo dosadna igra te svega dva pogotka u četvrtini, po jedan sa svake strane, za Juga Janović, a za goste Matković (7:3).

U posljednjoj dionici, ujedno i jedinoj koju je Vojvodina 'osvojila' (3:2), vrijedi istaknuti pogodak sa igračem više (Janović) i udarac Obradovića za 9:5. Gosti su u posljednjem napadu uspjeli postići i šesti pogodak par sekundi prije kraja utakmice za 9:6 (Roach). Od devet pogodaka Juga samo su se tri igrača upisala u strijelce (Obradović 4, Janović 3 i Marković 2), dok je kod gostiju šest različitih igrača postiglo po pogodak. 
 
Jugaše za plasman dijeli pobjeda za 'miran san' i plasman u četvrtfinale protiv Vojvodine u četvrtom kolu u Novom Sadu. U drugom susretu B skupine Mladost je na Savi bila bolja od Spandaua 04 11:6. Skupinu predvodi Jug sa maksimalnih 9 bodova, na drugom mjestu je Mladost sa 6, a na trećem odnosno četvrtom, Spandau i Vojvodina sa jednim osvojenim bodom.
 
 

Liga prvaka, 3. Kolo
VK Jug CO – VK Vojvodina 9:6 (3:1, 3:1, 1:1, 2:3)
Bazen u Gružu
Gledatelja 600
Suci: Rodriguez Montardit Santiago (Spanjolska), Konstantinidis Anastasios (Grčka)
VK Jug – Vićan (9 obrana), Vranješ, Sutić, Janović 3, Joković, Pavlović, Marković 2, Bušlje, Karač, Dobud, Macan, Obradović 4, Goreta
VK Vojvodina – Miloš (8 obrana), Bosančić, Roach 1 , Vuksanović, Miličić, Vapenski 1, Matković 1, Ovuka, Ranđić 1, Ubović 1, Basar 1, Cukić, Mitrović
Isključenja – Jug 6/12, Vojvodina 3/9
Peterci – Jug 1/1, Vojvodina 1/1
 
 

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist