Aktualno

OBOSTRANA KORIST Uzmite drva iz Trstenika za zimu i očistite crnu šumu

OBOSTRANA KORIST Uzmite drva iz Trstenika za zimu i očistite crnu šumu

U prošlogodišnjem požaru u Trsteniku uništena borovina je korištena u Pilama za izradu konstrukcije starinske rive, za seriju Knightfall te je tako prošlogodišnja tragedija ipak nekome bila – na pomoć.

Organizatori ove vrijedne akcije, Antun Poljanić i Petar Šegedin, također su poručili, ukoliko nekome treba drva za grijanje ili bilo koju drugu svrhu, da se mogu slobodno obratiti njima i uzeti drva.

-Mi dijelimo balvane i to dosad smo dijelili već ispilane koji su bili odmah uz cestu. Ove s u Pilama momci koji su došli po njih sami pilali i vozili. Uglavnom, još ima već ispilanih, a kad nestane tko želi može doći i pilati ove koji još strše u zraku. Korist je obostrana, mi se rješavamo crne šume koja nas okružuje, a ljudima doma je toplo. Inače, ljudi ne vole ložiti borovinu jer šporkava fumar, no ovoj je silna temperatura požara izbila smolu iz debla i već je otpala kora tako da ne šporkava nista.Za kamine idealno… – kaže nam Poljanić, a ukoliko su vam potrebna drva, možete se javiti na:

Antun Poljanić 0989246501
Petar Šegedin 098350757

Foto: Antun Poljanić

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist