Županija

OBNOVLJIVI IZVOR ENERGIJE Opuzenskoj školi novi sustav grijanja

OBNOVLJIVI IZVOR ENERGIJE Opuzenskoj školi novi sustav grijanja

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica DUNEA-e Melanija Milić obišli su radove na ugradnji toplinske pumpe u Osnovnoj školi Opuzen, koji se izvode kroz projekt LEGEND, kojeg na području naše županije provodi Regionalna razvojna agencija DUNEA.

EU projekt LEGEND, koji je sufinanciran u okviru IPA Adriatic programa prekogranične suradnje, provodi demonstracijski pilot ugradnje toplinske pumpe u OŠ Opuzen, kojim će se u dijelu škole termotehnički sustav grijanja s loživim uljem prenamijeniti na obnovljivi izvor energije – dizalicu topline s tlom kao izvorom energije.

Zahvaljujući ovom projektu škola u Opuzenu u novu školsku godinu ulazi s novim sustavom grijanja, koji će pridonijeti financijskoj uštedi korištenjem obnovljivih izvora energije. Radovi su se odvijali u tri faze: Geološko istraživanje i test toplinskog odaziva; instalacija geotermalnih košara u dvorištu škole te instalacija dizalice topline i prateće opreme.

Spajanje cijevi i povezivanje košara u jedan sustav završeno je u srpnju, dok se završetak posljednje faze i uspostava cjelokupnog sustava očekuje krajem rujna.
Župan je gradilište obišao u pratnji ravnatelja škole, predstavnika izvođača i nadzora te izrazio zadovoljstvo napretkom radova.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist