Natrag
26.4.2019 09:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

OBNOVLJIVI IZVOR ENERGIJE Opuzenskoj školi novi sustav grijanja

29.8.2014 @ 17:06 Dulist Županija
3;3

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica DUNEA-e Melanija Milić obišli su radove na ugradnji toplinske pumpe u Osnovnoj školi Opuzen, koji se izvode kroz projekt LEGEND, kojeg na području naše županije provodi Regionalna razvojna agencija DUNEA.

EU projekt LEGEND, koji je sufinanciran u okviru IPA Adriatic programa prekogranične suradnje, provodi demonstracijski pilot ugradnje toplinske pumpe u OŠ Opuzen, kojim će se u dijelu škole termotehnički sustav grijanja s loživim uljem prenamijeniti na obnovljivi izvor energije – dizalicu topline s tlom kao izvorom energije.

Zahvaljujući ovom projektu škola u Opuzenu u novu školsku godinu ulazi s novim sustavom grijanja, koji će pridonijeti financijskoj uštedi korištenjem obnovljivih izvora energije. Radovi su se odvijali u tri faze: Geološko istraživanje i test toplinskog odaziva; instalacija geotermalnih košara u dvorištu škole te instalacija dizalice topline i prateće opreme.

Spajanje cijevi i povezivanje košara u jedan sustav završeno je u srpnju, dok se završetak posljednje faze i uspostava cjelokupnog sustava očekuje krajem rujna.
Župan je gradilište obišao u pratnji ravnatelja škole, predstavnika izvođača i nadzora te izrazio zadovoljstvo napretkom radova.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana