Aktualno

OBNOVA OD 600 TISUĆA KUNA Franković i Klečak potpisali ugovor za OŠ Marina Držića

Ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole Marina Držića u ponedjeljak su potpisali gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i Miho Klečak u ime zajednice ponuditelja.

– Danas potpisujemo četvrti ugovor za energetsku obnovu pedagoških ustanova, ovaj put za obnovu OŠ Marina Držića. U zgradi OŠ Marina Držića od 5. do 8. razreda zamijenit će se i izolirati dotrajali krov zgrade, vanjski zidovi te će se ugraditi solarni sustav za pripremu potrošne tople vode. Ovim se nastavlja ciklus obnove škola na području Grada Dubrovnika. Lapadska škola je bila prva završena škola, a nastavljamo s dvije škole i dva vrtića – istaknuo je Franković.

Energetska obnova škole vrijedna je nešto više od 600 tisuća kuna, od čega je 42 posto bespovratnih sredstava europskih fondova, čime će zgrada prijeći iz energetskog razreda C u razred B.

– Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i završiti u ugovorenom roku koji je 150 dana od dana uvođenja u posao. Najviše ima limarskih radova, odnosno zamjena krova koji je najproblematičniji, a nadam se da nas kiša neće pratiti – rekao je Klečak.

Na upit hoće li pridržavanje rokovima biti problematično zbog velikog broja projekata koje su preuzeli, Klečak uvjerava da neće jer u zajednici ponuditelja radi oko 200 zaposlenika.

– To je stara zgrada, građena u prošlom stoljeću 1963. godine. Treba promijeniti krov koji je dotrajao, kao i fasadu. Očekujemo još jednu energetsku obnovu, a to je energetska obnova naše škole za djecu s posebnim potrebama koja će nadam se da ići u idućoj fazi – podsjetila je ravnateljica OŠ Marina Držića Zrinka Capor.

Pročitajte još

SAVJET MINISTARSTVA ZBOG KORONAVIRUSA Ne putujte u pogođene talijanske regije

Dulist

Opća bolnica Dubrovnik stručnjacima poklonila edukaciju iz likovne terapije

Dulist

IVAN ĐIKIĆ Ne smije se toliko paničariti, koronavirus sličan je virusu gripe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija