Vaše vijesti

Obnavljanje državnosti Dubrovačke Republike?!

Obnavljanje državnosti Dubrovačke Republike?!

Postoji li "tajni protokol" Europske unije i Vlade Republike Hrvatske o obnavljanju državnosti "Dubrovačke Republike"?!

Postavio sam u svoje ime izravno pitanje o tome Vladi RH na njenim službenim web stranicama, pa sad čekam vidjeti kako će oni objasniti zašto i kako je autocesta do Žute lokve važnija za hrvatsku državu od autoceste do Dubrovnika, kao i pitanje o državničkoj mudrosti i svrsishodnosti povezivanja Dubrovnika s Metkovićem i RH preko Trebinja i Republike Srpske.
 
Kako logički objasniti takve državne prometne prioritete RH i kako logički (posebno u povijesnom kontekstu i pretenzijama) objasniti "državničku mudrost" i "svrsishodnost" povezivanja Dubrovnika s Metkovićem i RH preko Trebinja i Republike Srpske ?!
Kao jedno od mogućih i vjerojatnih logičnih objašnjena nameće se postojanje nekakvog takvog tajnog dogovora koji nameće EU. Ovo sve treba gledati i u kontekstu protivljenja EU administracije izgradnji Pelješkog mosta, te plana EU o integraciji država nastalih disolucijom SFRJ.
 
Više manje javno izloženi i prihvaćeni plan EU, a na kojem se očito tajno radi svim silama i sredstvima je stvaranje federacije ili konfederacije država tzv. Zapadnog Balkana, u sklopu kojeg plana je važno prometno, gospodarski, državnički i u svakom drugom pogledu povezati i uvezati RH sa BiH, Crnom Gorom, Srbijom, Kosovom, Albanijom i Makedonijom. U tom kontekstu EU prioriteti su izgradnja autoceste od Metkovića (RH) do Trebinja (RS-BiH) i dalje prema Crnoj Gori preko teritorija Republike Srpske, a izgradnja autoceste od Ploča do Dubrovnika i Pelješkog mosta se nikako ne uklapa u te i takve prioritete, dapače u izravnoj je opreci s takvim EU planovima i prioritetima.
 
Nadalje EU je zbog Srbije i njenog značaja na Balkanu važno naći nekakvu protutežu i opravdanje za odvajanje Kosova od Srbije, a idealna takva prilika za EU je sutrašnje odvajanje Dubrovačke regije od RH.
 
Ne zaboravimo pritom da se velika europska i svjetska politika vodi na nekim neformalnim skupovima bjelosvjetskih moćnika poput Bilderberg-grupe i Trilateralne komisije: http://2012-transformacijasvijesti.com/politika/bilderberg-trilaterala-bankari-i-nafta na kojima RH ne sudjeluje niti može sudjelovati, a ne u okviru službenih tijela UE i OUN-a.
U tom smislu ne treba smetnuti s uma da se EU nikada nije odrekla plana Carla Bildta o stvaranju Balkanske unije.
 
Stoga se zaustavljanje izgradnje Pelješkog mosta i planiranje izgradnje autoceste od Metkovića do Dubrovnika preko Popovog polja i Trebinja idealno uklapa u takav "Bildtov" plan, koji dalje logički vodi u obnavljanje državnosti Dubrovačke Republike, što u konačnici ne mora biti loše za područje Dubrovačke regije, naprotiv, ali će se pokazati kao veoma loše za RH, koja će takvom EU politikom, na koju je Vlada RH očito pristala, ostati bez svog bisera Dubrovnika i Dubrovačke regije, bisera kojeg tako ponosno pokazuje Svijetu, a kojeg istovremeno tako maćehinski zanemaruje…
 
Ivica Ban, Dubrovnik
 

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist