Aktualno

Obnavlja se obala luke Komolac

Obnavlja se obala luke Komolac

Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić obilježili su početak 2,1 milijun kuna vrijednih radova na sanaciji i rekonstrukciji obale u luci Komolac.

Radovi kojima će se urediti 56 metara obale trajat će tri mjeseca, a župan je tom prilikom pohvalio rad ŽLUD, rekavši kako bi se mnogi gradovi vidjeli u situaciji da imaju ovako učinkovitu lučku upravu.

Također, pobrojao je projekte koje je ŽLUD realizirao u proteklom mandatu ove županijske uprave,  od pristaništa na Šipanu i Kalamoti, preko uređenja obale u gruškoj luci, radova na pristaništima u Orašcu, Trstenom i na Lokrumu, ishođenja građevinske dokumentacije za obnovu valobrana Kaše te apliciranje projekta za fondove Europske unije, do radova u Komolcu i pripreme projekta komunalne luke na Batali.

Na otvaranju radova bili su i predstavnici Gradskog kotara Komolac na čelu s predsjednikom Božom Letunićem, a nakon toga župan je obišao i prostorije DVD Komolac gdje su mu mještani darovali kartu dubrovačkog okruga iz 19. stoljeća.

Letunić se zahvalio županu na projektima na području Komolca, kako luke na Tenturiji tako i sve ono što je Županijska uprava za ceste napravila na cesti kroz Komolac te na cesti prema Brgatu.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist