Grad

Objavljen projektni natječaj za izradu idejnog rješenja Parka Gradac

Objavljen projektni natječaj za izradu idejnog rješenja Parka Gradac

Projektni natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog rješenja Parka Gradac sa širim urbanim krajobraznim pojasom raspisan je ovog utorka, 19. svibnja.

Raspisivač i investitor natječaja je Grad Dubrovnik, a odgovorna osoba je gradonačelnik Mato Franković. Provoditelj i organizator natječaja je Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA). Odgovorna osoba je predsjednica dipl. ing. arh. Maja Furlan Zimmermann, kako stoji u natječaju.

Riječ je vrsti natječaja koji je – ‘javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, za realizaciju, I. stupnja složenosti’. Cilj natječaja je iznalaženje najboljeg oblikovnog, funkcionalnog i ekonomičnog rješenja Parka Gradac sa širim urbanim krajobraznim pojasom. Raspisivač javnog natječaja sklopit će ugovor o javnim uslugama na temelju pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave s autorom prvonagrađenog rada.

Tko ima pravo sudjelovanja te koji su kriteriji za analizu i ocjenu natječajnih radova, provjerite ovdje.

Inače, nagradni fond određen je u ukupnom iznosu od 180.000,00 kuna neto. Radovima koji su stručno izrađeni i odgovaraju uvjetima određenim ovom dokumentacijom za nadmetanje Ocjenjivački sud će dodijeliti četiri nagrade. Prva nagrada iznosit će 72.000,00 kuna neto, druga 54.000,00 kuna neto, treća 36.000,00 kuna neto i četvrta nagrada 18.000,00 kuna neto. Raspisivač će nagrade natjecateljima i naknade radnim tijelima isplatiti u roku od 30 dana od dana izvršnosti Odluke o odabiru.

Početak natječaja je 19. svibnja 2020. godine, a natjecatelji imaju pravo dostaviti pitanja do 2. lipnja 2020. godine.

-Rok predaje natječajnih radova je 21. srpnja 2020. godine do 16 sati, u Udruženju hrvatskih arhitekata (UHA), Trg bana J. Jelačića 3/1, Zagreb, bez obzira na način dostave (radovi se mogu predavati radnim danom 10 do 12 sati , te 20. i 21. srpnja 2020. 9 do 16 sati) – navodi se u natječaju.

Za ocjenu radova imenovan je Ocjenjivački sud u sastavu od pet članova, a to su predsjednik ocjenjivačkog suda Roman Šilje, zatim Davor Bušnja, Ines Hrdalo, Erna Raguž-Lučić i Ivana Krešić.

Planirana okvirna sveukupna vrijednost investicije iznosi do 20.287.200,00 kuna (bez PDV-a).

Izvor: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist