Aktualno

Objavljen priručnik “Poduzetnička početnica”

Objavljen priručnik "Poduzetnička početnica"

Poduzetnička početnica Zrinke  Kenđelić i Slavka Kenđelića je priručnik namijenjen ravnateljima, stručnim suradnicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola.

Podrška je provedbi međupredmetne teme poduzetništva u školskome kurikulumu, kako to predviđa Nacionalni okvirni kurikulum (NOK) te odrednice Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO).

U prvome se dijelu priručnika razrađuju značajke poduzetne osobe te osobine koje rezultiraju poduzetnim ponašanjem učenika. Drugi se dio bavi se poduzetništvom kao međupredmetnom temom.

Treće poglavlje čine igre, vježbe i projekti, odnosno različiti didaktički scenariji za razvoj poduzetnog ponašanja učenika. Za sve čitatelje koji žele znati nešto više o poduzetništvu, četvrto poglavlje donosi osnovna teorijska znanja koja će biti osobito korisna učitelju/učiteljici kako bi kompetentno poučavali učenike poduzetnosti, poduzetničkim kompetencijama i financijskoj disciplini. Poduzetnička početnica podrška je i poticaj svakom odgojno-obrazovnom djelatniku da učenike pripremi za turbulentnu budućnost, nepredvidive promjene u znanosti, tehnologiji, politici te društvu općenito, bez obzira za koje se zvanje i zanimanje opredijelili. Učiteljev osobni bi motiv, pritom trebao biti taj što će učeći djecu poduzetnosti i sam postati poduzetniji!
 
Odgoj i obrazovanje za postizanje poduzetničkih kompetencija trebaju učenika dovesti do ishoda učenja koji će mu osigurati valjanu pripremu za nastavak obrazovanja za neku konkretnu kvalifikaciju te spremnost za obavljanje budućeg zanimanja. To je osobito važno s obzirom na predviđanja da će u skoroj budućnosti svatko sam sebi biti poslodavac. Ovaj nimalo lak zadatak NOK dodjeljuje svim učiteljima i nastavnicima obvezujući ih da u sve predmete ugrade temu poduzetništva. Knjiga autora Zrinke i Slavka Kenđelića Poduzetnička početnica doprinos je nastojanjima da se ova tema sažme na jednom mjestu te na taj način bude pomoć u ostvarenju tog zahtjevnog cilja.   

Predstavljanje knjige Poduzetnička početnica, održat će se sutra 1.ožujka u 12 sati u Podrumu kurije sv. Barbare, Kaptol 26, u Zagrebu.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad