Natrag
23.2.2019 14:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

OBJAVLJEN JAVNI POZIV CERP prodaje dionice Luke Dubrovnik za 1,6 milijuna kuna

7.12.2018 @ 14:44 Dulist Aktualno

Podijelite:

Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je javni poziv za kupnju dionica Luke Dubrovnik.

Rok za podnošenje prijave za kupnju 1130 dionica, koje predstavljaju 7,61 posto udjela u temeljnom kapitalu, po početnoj cijeni od 1.615.900,00 kuna ističe 11. prosinca, a do tog se datuma mora uplatiti i jamčevina koja je neophodna za pristupanje nadmetanju. Samo nadmetanje održat će se 20. prosinca u prostorijama CERP-a, a kako se navodi u javnom pozivu najboljim ponuditeljem smatra se ponuditelj koji ponudi najvišu cijenu, a koji je dužan sklopiti Ugovor o prodaji i prijenosu u roku od 3 radna dana od dana održavanja javnog nadmetanja i platiti kupovnu cijenu jednokratno u roku od 8 radnih dana od dana sklapanja Ugovora. Danom uplate kupovne cijene smatra se dan kada je uplata evidentirana na računu CERP-a.

Isto tako CERP može odustati od prodaje u svako doba prije održavanja javnog nadmetanja, ali najkasnije 3 radna dana prije održavanja javnog nadmetanja, a odustanak će biti objavljen u dnevnim novinama i na web stranici CERP-a.

Interes za kupnju ovih dionica već je iskazao Grad Dubrovnik i to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kada je gradonačelnik Mato Franković amandmanom na rebalans proračuna osigurao sredstva za kupnju dionica, čime bi grad postao većinskim vlansikom Luke Dubrovnik.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana