Aktualno

OBJAVLJEN JAVNI POZIV CERP prodaje dionice Luke Dubrovnik za 1,6 milijuna kuna

Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je javni poziv za kupnju dionica Luke Dubrovnik.

Rok za podnošenje prijave za kupnju 1130 dionica, koje predstavljaju 7,61 posto udjela u temeljnom kapitalu, po početnoj cijeni od 1.615.900,00 kuna ističe 11. prosinca, a do tog se datuma mora uplatiti i jamčevina koja je neophodna za pristupanje nadmetanju. Samo nadmetanje održat će se 20. prosinca u prostorijama CERP-a, a kako se navodi u javnom pozivu najboljim ponuditeljem smatra se ponuditelj koji ponudi najvišu cijenu, a koji je dužan sklopiti Ugovor o prodaji i prijenosu u roku od 3 radna dana od dana održavanja javnog nadmetanja i platiti kupovnu cijenu jednokratno u roku od 8 radnih dana od dana sklapanja Ugovora. Danom uplate kupovne cijene smatra se dan kada je uplata evidentirana na računu CERP-a.

Isto tako CERP može odustati od prodaje u svako doba prije održavanja javnog nadmetanja, ali najkasnije 3 radna dana prije održavanja javnog nadmetanja, a odustanak će biti objavljen u dnevnim novinama i na web stranici CERP-a.

Interes za kupnju ovih dionica već je iskazao Grad Dubrovnik i to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kada je gradonačelnik Mato Franković amandmanom na rebalans proračuna osigurao sredstva za kupnju dionica, čime bi grad postao većinskim vlansikom Luke Dubrovnik.

 

Pročitajte još

Ministarstvo turizma potvrdilo imenovanje Ane Hrnić za direktoricu TZ-a

Dulist

OD 27. SRPNJA Air Baltic uvodi letove na liniji Riga-Dubrovnik dva puta tjedno

Dulist

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska prelazi na ljetno radno vrijeme

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija