Zanimljivosti

LIST KATEDRALNE ŽUPE Što donosi 50. broj Naše Gospe?

LIST KATEDRALNE ŽUPE Što donosi 50. broj Naše Gospe?

Objavljen je 50. broj lista dubrovačke katedralne župe Naša Gospa. U povodu 20. obljetnice izlaženja don Stanko Lasić ističe da je glavna zadaća lista povezivanje župljana.

Smatra da treba uključiti mlade snage koje će unijeti novi stvaralački duh i tehničko oblikovanje, bilježiti sva važnija događanja, potaknuti na suradnju učenike i nastavnike dubrovačkih škola.

List donosi napise o Blaženoj Djevici Mariji, Majci Crkve, proglašenju svetim Ivana XXIII. i Ivana Pavla II. i poziv na slavlje Velike Gospe s procesijom Gospe od Porata u Katedrali; kolumnu o odgoju mladih, priloge o katedralnoj baštini i aktualnostima: župnikova pisma gradonačelniku o sadržaju prostora oko Katedrale, gradskom Upravnom odjelu za gospodarenje nekretninama o oštećivanju južnoga pročelja i prolasku oko crkve te dubrovačkim konzervatorima o kontaktnoj zoni Katedrale.

Tu su i razlozi za ostanak u katedrali ljudskih kostiju koje su u njoj otkopane, fotografije prvopričesnika i krizmanika, popis krštenih, vjenčanih i pokopanih te vijesti iz života Gradske župe, hodočašćima njezinih župljana i prilozi o zaslužnim znanstvenih i pastoralnih radnicima: don Mihu Demoviću i don Peru Vuletiću; razgovor sa zlatomisnicima fr. Pijom Pejićem i fr. Rafom Romićem.
List se financira darovima podupiratelja i besplatno dijeli u 750 kućanstava unutar Zidina.

 

 

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist