Grad

OBIŠLI SMO RADOVE Gradonačelnik Franković: ‘OŠ Montovjerna gotova za dva mjeseca’

OBIŠLI SMO RADOVE Gradonačelnik Franković: 'OŠ Montovjerna gotova za dva mjeseca'

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima ove je srijede obišao novu zgradu Osnovne škole Montovjerna na čijoj se zgradi obavljaju završni radovi uključujući montažerske, radove, radove na fasadi te unutarnje ličilačke radove.

-U 2019. smo počeli s rušenjem ‘male žute škole’ na Montovjerni, a danas ulazimo u završne radove nove, velike Osnovne škole Montovjerna. Kako nas je izvođač izvijestio, još su preostala dva mjeseca da se u cijelosti završi, ali sve je u roku, štoviše, i prije zadanih rokova. Zadovoljni smo viđenim i kvalitetom izvedenih radova, odrađeni su na jednoj visokoj razini. Ugovorena je vrijednost radova 70 milijuna kuna. Očekuje nas i nabavka opreme, raspisali smo javnu nabavu, a sve kako bi buduća Osnovna škola Montovjerna bila spremna za početak rada u rujnu 2020. kada i počinje nova školska godina. Vjerujem da će do tada biti sve spremno i posloženo – rekao je gradonačelnik Mato Franković podsjetivši kako je na sjednici Gradskog vijeća izabrana privremena ravateljica OŠ Montovjerna Snježana Vlahinić kojoj je dužnost administrativno posložiti cijelu priču.

Privremena ravnateljica Snježana Vlahinić istaknula je kako će u budućoj OŠ Montovjerna biti smješteno 16 razreda s oko 450 učenika.

-Svako odjeljenje imat će po dva razreda. Bila je ovo prije područna škola za samo četiri razreda, a sada će imati i peti, šesti, sedmi i osmi razred. Škola je prekrasna, a meni se ukazala prilika i čast biti privremenom ravnateljicom. Nadam se da ću biti i ravnateljica. Škola će imati produženi boravak, knjižnicu, jednosmjensku nastavu te blagovaonicu – rekla je.

Voditelj gradilišta Kristijan Jurić naglasio je da je bilo nepredviđenih okolnosti kod izvođenja radova, ali da su to uobičajene situacije. Podsjetio je kako im je ugovoreni rok za završetak radova 16. srpnja, ali kako uskoro očekuju da će OŠ Montovjerna u cijelosti biti gotova i prije rokova.

Podsjetimo, prošlog tjedna je raspisana i javna nabava za namještaj i opremu u vrijednosti 4.246.100,00 kuna, plus PDV. Novu školsku zgradu treba u potpunosti opremiti, stoga se nabavlja sve, od namještaja za učionice i urede, do opreme za sportsku dvoranu te školsku kuhinju. Nakon cjelokupne procedure i ukoliko ne bude žalbi, isporuka opreme i namještaja za školu očekuje se tijekom svibnja. Tako bi za novu školsku godinu u rujnu ove godine sve trebalo biti spremno za novu generaciju učenika.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist