Grad

Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Udruga slijepih i slabovidnih osoba Dubrovnik organizirala je prijem u svojim prostorijama povodom Međunarodnog dana bijelog štapa 15. listopada. Prigodnoj svečanosti nazočila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić.

Predsjednica udruge Rosa Matić zahvalila se Gradu Dubrovniku na pomoći koji dobivaju ne samo članovi ove udruge već i drugih udruga osvrnuvši se posebno na projekt specijaliziranog vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Tijekom prijema, Matić se osvrnula i na probleme s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe u našem Gradu, ali i najavila buduće projekte i planove koji bi trebali poboljšati i olakšati svakodnevni život slijepih i slabovidnih osoba.

Zamjenica Tepšić ovom je prigodom istaknula kako je Grad Dubrovnik spreman na daljnju suradnju te kako će se poduzeti koraci kako bi se iznašla rješenja za probleme s kojima se susreću svi članovi ove udruge, ali i drugih udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom.

Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svake godine 15. listopada od 1964., kada je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik SAD-a, taj datum proglasio Danom bijelog štapa.

U Hrvatskoj se s obilježavanjem počelo 1996. godine pa se tako naša zemlja priključila mnogobrojnim državama u kojima je ovaj događaj postao prigoda da se najšira javnost upozna s problematikom slijepih osoba.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović