Zanimljivosti

Obilježavanje Dana zaštite prirode u Mokošici

Obilježavanje Dana zaštite prirode u Mokošici

Pozivamo vas da nam se veselo  priključite u  obilježavanju Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, u srijedu 22. svibnja u 11 sati u našem Eko centru Zeleno Sunce u Mokošici, kada ćemo proglasiti najbolje radove sa našeg 12. Likovnog natječaja pod nazivom "Sredozemna medvjedica Adriana – zaštićena stanovnica našeg plavog Jadrana" – javljaju iz Eko Omblića.

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom bioraznolikosti, kako bi ukazali na važnu ulogu koju bioraznolikost ima u održivom razvoju i općenito u ljudskom postojanju, posebice za zdravlje ljudi i čitave Zemlje.

Republika Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima za očuvanje bioraznolikosti i unaprjeđenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je 2003. godine donošenjem Zakona o zaštiti prirode odredio da se 22. svibnja, na Međunarodni dan bioraznolikosti, obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

– Ujedno obavještavmo naše sugrađane da ćemo u periodu od 21. svibnja do 25. svibnja od 9 do 12 sati imati u našem Eko centru u Mokošici promotivnu prodaju naših platnenih vrećica sa dugom i kratkom ručkom s našim eko porukama „Živi zeleno, misli zeleno" , "Čuvajmo prirodnu i kulturnu baštinu našaga Grada“, "Lokrum u mom srcu", "Dubrovnik, Grad bez plastičnih vrećica" i  „Čuvajmo naše pitke vode!“. Cjelokupni prilog od prodaje ići će za ozelenjavanje Omble i Mokošice, a završetak aktivnosti oko 12 sati i 3o minuta – ističu iz Eko Omblića.
 

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist