Zanimljivosti

Obilježavanje Dana zaštite prirode u Mokošici

Pozivamo vas da nam se veselo  priključite u  obilježavanju Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, u srijedu 22. svibnja u 11 sati u našem Eko centru Zeleno Sunce u Mokošici, kada ćemo proglasiti najbolje radove sa našeg 12. Likovnog natječaja pod nazivom "Sredozemna medvjedica Adriana – zaštićena stanovnica našeg plavog Jadrana" – javljaju iz Eko Omblića.

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom bioraznolikosti, kako bi ukazali na važnu ulogu koju bioraznolikost ima u održivom razvoju i općenito u ljudskom postojanju, posebice za zdravlje ljudi i čitave Zemlje.

Republika Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima za očuvanje bioraznolikosti i unaprjeđenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je 2003. godine donošenjem Zakona o zaštiti prirode odredio da se 22. svibnja, na Međunarodni dan bioraznolikosti, obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

– Ujedno obavještavmo naše sugrađane da ćemo u periodu od 21. svibnja do 25. svibnja od 9 do 12 sati imati u našem Eko centru u Mokošici promotivnu prodaju naših platnenih vrećica sa dugom i kratkom ručkom s našim eko porukama „Živi zeleno, misli zeleno" , "Čuvajmo prirodnu i kulturnu baštinu našaga Grada“, "Lokrum u mom srcu", "Dubrovnik, Grad bez plastičnih vrećica" i  „Čuvajmo naše pitke vode!“. Cjelokupni prilog od prodaje ići će za ozelenjavanje Omble i Mokošice, a završetak aktivnosti oko 12 sati i 3o minuta – ističu iz Eko Omblića.
 

Pročitajte još

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

ŠTO NAS ČEKA IDUĆIH MJESECI? Meteorolozi AccuWeathera ‘izbacili’ prognozu do ljeta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija