Natrag
20.2.2019 00:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Obilježavanje Dana zaštite prirode u Mokošici

21.5.2013 @ 10:48 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Pozivamo vas da nam se veselo  priključite u  obilježavanju Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, u srijedu 22. svibnja u 11 sati u našem Eko centru Zeleno Sunce u Mokošici, kada ćemo proglasiti najbolje radove sa našeg 12. Likovnog natječaja pod nazivom "Sredozemna medvjedica Adriana – zaštićena stanovnica našeg plavog Jadrana" – javljaju iz Eko Omblića.

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibnja Međunarodnim danom bioraznolikosti, kako bi ukazali na važnu ulogu koju bioraznolikost ima u održivom razvoju i općenito u ljudskom postojanju, posebice za zdravlje ljudi i čitave Zemlje.

Republika Hrvatska pridružila se svijetu u nastojanjima za očuvanje bioraznolikosti i unaprjeđenje zaštite prirode, a Hrvatski sabor je 2003. godine donošenjem Zakona o zaštiti prirode odredio da se 22. svibnja, na Međunarodni dan bioraznolikosti, obilježava i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj.

– Ujedno obavještavmo naše sugrađane da ćemo u periodu od 21. svibnja do 25. svibnja od 9 do 12 sati imati u našem Eko centru u Mokošici promotivnu prodaju naših platnenih vrećica sa dugom i kratkom ručkom s našim eko porukama „Živi zeleno, misli zeleno" , "Čuvajmo prirodnu i kulturnu baštinu našaga Grada“, "Lokrum u mom srcu", "Dubrovnik, Grad bez plastičnih vrećica" i  „Čuvajmo naše pitke vode!“. Cjelokupni prilog od prodaje ići će za ozelenjavanje Omble i Mokošice, a završetak aktivnosti oko 12 sati i 3o minuta – ističu iz Eko Omblića.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana