Kultura

Obilježavanje 140. obljetnice Domorodnog muzeja

Prirodoslovni muzej u Dubrovniku pridružuje Noćima muzeja, te će  i ove godine organizira prigodan program za mlađe sugrađane.

Također će se održati i interaktivna prezentacija prvog kataloga muzejskih predmeta Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik „Zaštićene vrste“ . Katalog je prvenstveno namijenjen najmlađima. Životinjske vrste zastupljene u katalogu većinom su muzejski predmeti iz doba Domorodnog muzeja. Prezentacija kataloga još je jedna prigoda za podsjetiti se na osnivanje ovog muzeja i na veliki doprinos  pojedinaca koji su Muzej osnovali davne 1872., i time uvelike doprinijeli i kulturnom životu našega Grada i razvoju  muzejske prirodoslovne misli.  Tijekom Noći muzeja katalog će se prodavati po promotivnoj cijeni.

U 19 sati i 30 minuta upriličit će se otvaranje  multimedijalne izložbe„Kukci u kulturi“ autora Boža Kokana i Sanje Vrgoč iz Prirodoslovnog muzeja Split. Izložbom se ukazuje na uloge raznih vrsta kukaca u umjetnosti, religiji, mitovima, vjerovanjima, filozofiji, narodnim predajama, folkloru, društvu i kulturi uopće. Nakon Prirodoslovnog muzeja Split i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, izložba se otvara i u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik.

Pročitajte još

VIDEO/FESTIVAL SENTIMENTO Dubrovčani uživali u evergreenima uz ‘Tri tenora’ i DSO

Dulist

DESETO UMJETEONSTVO NA PORPORELI Školarci i Convivo oduševili publiku

Dulist.hr

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

Dulist.hr