Natrag
21.2.2019 09:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

Obilazak Palijativne skrbi bez Grada Dubrovnika!

5.7.2013 @ 11:31 Nikša Miletić Aktualno
5;5

Podijelite:

Predstavnici medija jutros su dobili priliku prošetati gotovim odjelom Palijativne skrbi u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Time je stavljena točka na i priče koja je službeno počela potpisivanjem Sporazuma u prosincu prošle godine kada su OB Dubrovnik, Grad Dubrovnik, Županija, Dubrovačka biskupija i Zaklada Blaga djela potpisali ugovor za financiranje ovog odjela.

-Sve je skoro gotovo, kao što vidite, treba još malo to ušminkati i to je to – rekao je ravnatelj OB Dubrovnik Branko Bazdan.

-Sredinom ovog mjeseca očekujemo primopredaju – rekao je Bazdan.
-Po sadašnjoj mreži Dubrovnik ima pravo na osiguranih 30 kreveta, a tražili smo i ovih dodatnih 30 – ističe on te dodaje kako je Dubrovnik među prvim općim bolnicama koje imaju ovakav odjel u svom sastavu.

-Ovo je doista jedan dar za sve naše sugrađane, a posebno svima kojima ovaj odjel treba – rekao je pak župan DN Nikola Dobroslavić.

Grad dužan i bez predstavnika

Nažalost, sve skupa nije moglo proći bez negativne strane, pa je tako jutros ispred bolnice bio njezin ravnatelj Branko Bazdan, ispred Županije Nikola Dobroslavić, župan DN, ispred biskupije Marijo Dominiković, buskupski ekonom, ispred Zaklade Blaga djela Nikola Ćićo Obuljen, dok Grad Dubrovnik nije poslao nikoga. Na upit novinara, na jutrošnjem obilasku je rečeno kako su pozvani no kako je razlog nedolaska – spriječenost zbog službenih obveza.

Također kako je rekao ravnatelj bolnice, Grad Dubrovnik još uvijek nije uplatio pola milijuna kuna koje se obvezao uplatiti za Palijativnu skrb.

-Sve je dosada uplaćeno od svih investitora, ali čekamo tu još jednu tranšu od Grada, vjerujem da tu neće biti problema – odgovorio je Bazdan potvrdivši kako je riječ o iznosu koji su izvođači trebali dobiti do kraja svibnja.

Inače, ukupna investicija je 10.6 milijuna kuna, od čega na OB Dubrovnik otpada 2 milijuna kuna, isti iznos treba uplatiti Grad Dubrovnik, županija se obvezala dati 2.2 milijuna kuna, Zaklada Blaga djela četiri milijuna kuna, a Dubrovačka biskupija 400 tisuća kuna.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana