Natrag
26.4.2019 03:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

OBAVIJEST ZA GRAĐANE Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta sve žurne službe u pripravnosti

27.10.2018 @ 18:48 Dulist Grad

Podijelite:

Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Područni ured Dubrovnik gradovima i općinama na području Dubrovačko-neretvanske županije te tako i Gradu Dubrovniku uputili su obavijest ranog upozoravanja, a temeljem upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda o izraženoj promjeni vremenskih prilika.

Naime, u razdoblju od nedjelje 28. listopada do utorka, 30. listopada na našem području očekuje se vrlo nepovoljno vrijeme uz jaki i olujni vjetar, grmljavinu te obilne i dugotrajne oborine koje mogu dovesti do bujičnih poplava. U utorak će jugo okretati na južni i jugozapadni vjetar te slabiti, ističu iz Grada Dubrovnika.

-Napominjemo da od nedjelje do utorka lokalno može pasti i više od 70 litara kiše po četvornom metru, no važno je naglasiti da kroz čitavo razdoblje ukupna količina oborina ponegdje može biti veća od srednje mjesečne, odnosno na pojedinim lokalitetima može pasti i više od 200 litara po četvornom metru – poručuju iz Grada Dubrovnika.

Nastavno na upozorenja DHMZ-a i DUZS-a gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković naložio je žurnim i komunalnim službama visoki stupanj pripravnosti kako bi se sve eventualne intervencije izvele pravodobno i što učinkovitije.

-Zbog mogućnosti ugroze koju najavljeno nevrijeme donosi, ovim putem građanima upućujemo preporuku da se ponašaju u skladu s uputama nadležnih službi. S obzirom da se voda u nadolazećem periodu još uvijek neće moći pročišćivati kroz uređaj u Komolcu, građani će pravodobno biti obaviješteni o eventualnoj zabrani upotrebe vode za piće kao i o rasporedu cisterni. Vjerujemo kako je ovo jedno od posljednjih potencijalnih zamućenja – zaključili su.

Komentari





O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana