Grad

OBAVIJEST SANITATA Kreće suzbijanje komaraca, pogledajte kad i gdje

OBAVIJEST SANITATA Kreće suzbijanje komaraca, pogledajte kad i gdje

Tvrtka Sanitat od 22. do 24. svibnja vršit će larvicidnu dezinsekciju, koja podrazumijeva sprječavanje razvoja i uništavanje razvojnih oblika komaraca (jajašaca, ličinki, kukuljica).

Na javnim površinama larvicidnu dezinsekciju provodi ovlašteni DDD koncesionar od travnja do listopada. Obrađuju se potencijalna legla komaraca koja se ne mogu ukloniti: ulični slivnici oborinske vode, druge manje nakupine vode na javnim površinama (fontane i sl.) i nakupine kišnice koje se ne mogu ukloniti (u gumama, različitim kontejnerima) na zapuštenim javnim površinama.

Na privatnim površinama, a nakon prijave građana, lokacije pojedinih žarišta tigrastog komarca se provjeravaju i upućuju DDD koncesionaru radi tretmana. Na površinama oko kuća, u okućnicama, u dvorištima i u vrtovima treba obraditi legla koja se ne mogu ukloniti: slivnike oborinske vode, druge odvodne sifone u dvorištima kuća, legla u/oko septičkih/crnih jama, vodospremnike i bačve za zalijevanje u vrtovima i druge nakupine zaostale vode (u gumama, dekorativnim bazenima i fontanama, brodicama i dr. različitim kontejnerima).

Obrada se mora obaviti uz pristanak vlasnika ili predstavnika vlasnika. Prije provedbe kemijskih mjera potrebno je fizički ukloniti legla ukoliko je to moguće.

Iz Sanitata napominju da tretiranje NIJE štetno i opasno kako za ljude tako i za životinje.

Evo i termina:
– 22.5.2018. god. Park Gradac, Danče i Sustjepan.
– 23.5.2018. god. Područje Komolca, Rožata i Mokošice
– 24.5.2018. god. Područje Lozice, Štikovice, Velikog i Malog Zatona.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist