Aktualno

OBAVIJEST POLJOPRIVREDNICIMA Evo kako koristiti sredstva za sufinanciranje police osiguranja

Sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i AGRONET sustav imaju mogućnost iz Mjere 17 Programa ruralnog razvoja RH na sufinanciranje tj. refundaciju osiguranja usjeva, životinja i biljaka. Općina Konavle na svojim je stranicama objavila jednostavan način kako koristiti sredstva za sufinanciranje police osiguranja koje prenosimo u cijelosti.

Potrebno je imati plaćenu policu osiguranja (pritom s osiguravajućim društvom pripremljenu na način i uz obavijest da će za nju biti zatražena refundacija iz EU sredstava) te ugovorenu od 1. siječnja 2018. godine. Intenzitet potpore iznosi do 70% prihvatljive premije osiguranja, a s maksimalnim iznosom godišnje potpore po korisniku od 75.000 € u kunskoj protuvrijednosti. Zahtjevi se podnose do kraja godine.

KAKO PODNIJETI ZAHTJEV U DVA KORAKA?
Općina Konavle je u suradnji Hrvatskom poljoprivrednom-šumarskom savjetodavnom službom osigurala podršku korisnicima s područja Konavala.

1. KORAK – Sljedeće dokumente potrebno je osobno donijeti ili skenirati i poslati e-mailom djelatnici Savjetodavne službe gđi. Blanki Krstić na e-mail; blanka.krstic@savjetodavna.hr (099/497-0487) ili u Upravni odjel za ruralni razvoj, gospodarstvo i EU fondove Općine Konavle:
– Osobna iskaznica (skenirana obje strane-ne fotokopija!),
– Potvrda banke o IBAN računu OPG-a (skenirano – ne fotokopija!),
– Potvrda banke o IBAN zaštićenom računu OPG-a – AKO IMA (skenirano-ne fotokopija!),
– E-mail (obveza! – preko njega se komunicira sa APPRRR-om),
– Broj mobitela, adresa,
– Korisničko ime i lozinka za AGRONET sustav.

2. KORAK
Ako i kad je registracija izvršena, za mjeru 17 potrebno je:
– za pravne osobe – ime pravnog zastupnika,
– Polica osiguranja – skenirano!
– Potvrda osiguravajućeg društva da je polica plaćena u potpunosti-skenirano! tj. za svaku ratu uplate police, potvrda uplate (izvodi)- skenirano!
– Izjava korisnika da nije primio javnu potporu iz drugih izvora (zadani obrazac).

Pročitajte još

Ne propustite tribinu ‘Statusna pitanja hrvatskih branitelja’

Dulist

ŽALBA STRABAGA ODBIJENA Grcima posao pristupne ceste Pelješkog mosta

Dulist

‘ZAKASNILA’ ČETIRI DANA Milijunta posjetiteljica zidina u Dubrovniku provodi medeni mjesec

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija