Zanimljivosti

OB Dubrovnik pri dnu liste zadovoljstva pacijenata

OB Dubrovnik pri dnu liste zadovoljstva pacijenata

S prosječnom ocjenom 3,76 Opća bolnica Dubrovnik našla se pri dnu liste internetskog portala Najdoktor.com po kriteriju zadovoljstva pacijenata liječnicima u toj bolnici.

Naime, prema istraživanju u kojem je sudjelovalo preko deset tisuća pacijenata, vrh ljestvice po zadovoljstvu pacijenata drže liječnici iz Kliničke bolnice Merkur u Zagrebu s prosječnom ocjenom 4,58, a slijede ih liječnici iz Opće bolnice Virovitica (4,48) i zagrebačke Klinike za tumore (4,43). 'Fenjeraši' ove liste su, uz dubrovačke liječnike, i Opća bolnica Bjelovar s ocjenom 3,62 te Kliničko-bolnički centar Jordanovac u Zagrebu.

Gledano po županijama, liječnici iz naše županije zauzeli su zlatnu sredinu s ocjenom 3,93. Najbolji su liječnici u Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj županiji (prosjek 4,1) te Grad Zagreb (4,05). Najlošije ocjene kod anketiranih pacijenata dobili su liječnici iz Zadarske (3,75), Bjelovarsko-bilogorske (3,83) i Splitsko-dalmatinske županije(3,89).

Prema mišljenju anketiranih pacijenata, kada se gleda parametar specijalizacije, najbolje su ocijenjeni opći kirurzi (4,49). Slijede ih otorinolaringolozi (4,26) i stomatolozi (4,15). Dno ljestvice drže ginekolozi (3,74), internisti (3,85) i oftalomolozi (3,9).

– Analiza je napravljena na način da su uzeti prosjeci svih ocjena liječnika prema pojedinim specijalizacijama, županijama te ustanovama u kojima rade. U svrhu prikazivanja što relevantnijih podataka u obzir smo uzeli specijalizacije, ustanove i županije koje imaju najveći broj ocijenjenih liječnika – istaknuto je na stranici Najdoktor.com.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist