Zanimljivosti

OB Dubrovnik pri dnu liste zadovoljstva pacijenata

S prosječnom ocjenom 3,76 Opća bolnica Dubrovnik našla se pri dnu liste internetskog portala Najdoktor.com po kriteriju zadovoljstva pacijenata liječnicima u toj bolnici.

Naime, prema istraživanju u kojem je sudjelovalo preko deset tisuća pacijenata, vrh ljestvice po zadovoljstvu pacijenata drže liječnici iz Kliničke bolnice Merkur u Zagrebu s prosječnom ocjenom 4,58, a slijede ih liječnici iz Opće bolnice Virovitica (4,48) i zagrebačke Klinike za tumore (4,43). 'Fenjeraši' ove liste su, uz dubrovačke liječnike, i Opća bolnica Bjelovar s ocjenom 3,62 te Kliničko-bolnički centar Jordanovac u Zagrebu.

Gledano po županijama, liječnici iz naše županije zauzeli su zlatnu sredinu s ocjenom 3,93. Najbolji su liječnici u Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj županiji (prosjek 4,1) te Grad Zagreb (4,05). Najlošije ocjene kod anketiranih pacijenata dobili su liječnici iz Zadarske (3,75), Bjelovarsko-bilogorske (3,83) i Splitsko-dalmatinske županije(3,89).

Prema mišljenju anketiranih pacijenata, kada se gleda parametar specijalizacije, najbolje su ocijenjeni opći kirurzi (4,49). Slijede ih otorinolaringolozi (4,26) i stomatolozi (4,15). Dno ljestvice drže ginekolozi (3,74), internisti (3,85) i oftalomolozi (3,9).

– Analiza je napravljena na način da su uzeti prosjeci svih ocjena liječnika prema pojedinim specijalizacijama, županijama te ustanovama u kojima rade. U svrhu prikazivanja što relevantnijih podataka u obzir smo uzeli specijalizacije, ustanove i županije koje imaju najveći broj ocijenjenih liječnika – istaknuto je na stranici Najdoktor.com.

Pročitajte još

Putin od Hrvatske traži povrat vrijednih slika, evo što su mu poručili iz Ministarstva kulture

Dulist

Obožavatelji ‘Igre prijestolja’ bijesni, peticijom traže ponovno snimanje zadnjih epizoda

Dulist

ŽELJEZNICOM PO KONAVLIMA Zavirite u fascinantni svijet Pera Šiše

Dulist