Natrag
17.2.2019 23:08

facebook

twitter

google

rss

dulist

OB Dubrovnik pri dnu liste zadovoljstva pacijenata

7.5.2013 @ 22:34 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

S prosječnom ocjenom 3,76 Opća bolnica Dubrovnik našla se pri dnu liste internetskog portala Najdoktor.com po kriteriju zadovoljstva pacijenata liječnicima u toj bolnici.

Naime, prema istraživanju u kojem je sudjelovalo preko deset tisuća pacijenata, vrh ljestvice po zadovoljstvu pacijenata drže liječnici iz Kliničke bolnice Merkur u Zagrebu s prosječnom ocjenom 4,58, a slijede ih liječnici iz Opće bolnice Virovitica (4,48) i zagrebačke Klinike za tumore (4,43). 'Fenjeraši' ove liste su, uz dubrovačke liječnike, i Opća bolnica Bjelovar s ocjenom 3,62 te Kliničko-bolnički centar Jordanovac u Zagrebu.

Gledano po županijama, liječnici iz naše županije zauzeli su zlatnu sredinu s ocjenom 3,93. Najbolji su liječnici u Zagrebačkoj i Brodsko-posavskoj županiji (prosjek 4,1) te Grad Zagreb (4,05). Najlošije ocjene kod anketiranih pacijenata dobili su liječnici iz Zadarske (3,75), Bjelovarsko-bilogorske (3,83) i Splitsko-dalmatinske županije(3,89).

Prema mišljenju anketiranih pacijenata, kada se gleda parametar specijalizacije, najbolje su ocijenjeni opći kirurzi (4,49). Slijede ih otorinolaringolozi (4,26) i stomatolozi (4,15). Dno ljestvice drže ginekolozi (3,74), internisti (3,85) i oftalomolozi (3,9).

– Analiza je napravljena na način da su uzeti prosjeci svih ocjena liječnika prema pojedinim specijalizacijama, županijama te ustanovama u kojima rade. U svrhu prikazivanja što relevantnijih podataka u obzir smo uzeli specijalizacije, ustanove i županije koje imaju najveći broj ocijenjenih liječnika – istaknuto je na stranici Najdoktor.com.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana