Kultura

O ROMEO, ROMEO! Upoznajte mladog zavodnika s Lovrjenca

O ROMEO, ROMEO! Upoznajte mladog zavodnika s Lovrjenca

Kad je u pitanju Romeo, mladi zavodnik iz najpoznatije svjetske ljubavne priče, uvijek s nestrpljenjem osluškujemo vijesti.

Prvi Romeo, koji će najpoznatijeg mladog ljubavnika u hrvatskoj produkciji igrati na engleskom jeziku, 24-godišnji je Francuz s engleskom adresom Clement Charles. Ovaj simpatični glumac vodeće je lice šestog izdanja Midsummer Scene festivala koji se u Dubrovniku održava 21. lipnja do 7. srpnja.

On je, kao i Julija – Georgia Christodoulou, nedavno, kao najbolji u klasi, diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu. Za jednu od najpoznatijih glumačkih uloga dobro se pripremio. Već je na konzervatoriju imao prilike igrati Shakespearovog Romea. No, za nastup na jednoj od najljepših svjetskih pozornica – dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac kaže: ‘Dolazim otvorenog duha kad je u pitanju kako ću igrati Romea. Ne kažem još ne niti jednoj odluci. Imam puno ideja, naravno, sviđa mi se ideja da u ulogu unesem mladenačku uzbuđenost. No, ništa nije sigurno dok se ne vidim licem u lice s Julijom!’

Ovaj simpatični glumac dobro je upoznat s ljepotama naše zemlje. Prošle se zime na neki način povezao sa Zagrebom uz djelo ‘Tri zime’ Tene Štivičić. Strastveni je zaljubljenik u penjanje po stijenama, a kako dubrovačko zaleđe obiluje njima, veseli se svakom slobodnom trenutku između predstava.

Shakespeare se u izvorniku opet vraća u Dubrovnik u šestom izdanju festivala Midsummer Scene nazvanom Sezona ljubavi i mržnje. Festival će obilježiti upravo predstava Romeo i Julija. Režiser Sean Aita stavlja Veronu u mafijaški kontekst početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.

Iskusni deveteročlani ansambl, uz Clementa Charlesa i Georgiu Christodoulou čine i Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Amanda Osborne, Mark Elstob i Filip Krenus. Festival Midsummer Scene osim nove premijere Romea i Julije, koja će imati 13 izvedbi na Lovrjencu, obiluje događanjima poput koncerata, cabareta, gostovanja te Držića na engleskom jeziku. Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London.

Pročitajte još

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist

[FOTO] ROĐENDANSKI KONCERT ZBORA BLASIUS Napunili Saloču od zrcala

Dulist