Kultura

O posebnosti dubrovačke ambijentalnosti

O posebnosti dubrovačke ambijentalnosti

Predstavljanje knjige kazališnog redatelja Ivice Kunčevića „Ambijentalnost na dubrovačku“ u uzdanju Biblioteke Mansioni održano je u sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 24. srpnja u prepunom atriju palače Sponza.

Pred brojnim okupljenim sugrađanima, poklonicima Grada, teatra, Igara i djela Ivice Kunčevića, predstavljena je knjiga koja, pisana kao mješavina analitičkog i memoarsko-anegdotalnog štiva te namjenjena kako stručnoj tako i široj publici, progovara o posebnosti dubrovačke ambijentalnosti u kojoj je najvažnije dramsko lice sam Grad koji kazališnu igru bogati duhom arhitekture i svojim pričama upisanima u kamen. 

„Ambijentalnost na dubrovačku“ knjiga je teatroloških eseja kazališnog redatelja Ivice Kunčevića koji je uz brojne ostvarene režije vršio i funkciju direktora dramskoga programa Dubrovačkih ljetnih igara u razdoblju od 2002. do 2009. godine. Knjiga se bavi ambijentalnim kazalištem Dubrovačkih ljetnih igara još od 1951. godine i Fotezova postava Držićeva „Plakira“, a podijeljena je na tri dijela u kojima Kunčević piše o otvorenjima Igara, o vlastitim režijima te ravnateljstvu u ambijentu.

Knjigu je predstavila Željka Turčinović u ime izdavača Biblioteke Mansioni, kazališni redatelj Matko Sršen te sam autor Ivica Kunčević. Ulomke iz knjige čitali su Doris Šarić – Kukuljica i Maro Martinović.
 

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist