Kultura

O posebnosti dubrovačke ambijentalnosti

Predstavljanje knjige kazališnog redatelja Ivice Kunčevića „Ambijentalnost na dubrovačku“ u uzdanju Biblioteke Mansioni održano je u sklopu popratnog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara sinoć, 24. srpnja u prepunom atriju palače Sponza.

Pred brojnim okupljenim sugrađanima, poklonicima Grada, teatra, Igara i djela Ivice Kunčevića, predstavljena je knjiga koja, pisana kao mješavina analitičkog i memoarsko-anegdotalnog štiva te namjenjena kako stručnoj tako i široj publici, progovara o posebnosti dubrovačke ambijentalnosti u kojoj je najvažnije dramsko lice sam Grad koji kazališnu igru bogati duhom arhitekture i svojim pričama upisanima u kamen. 

„Ambijentalnost na dubrovačku“ knjiga je teatroloških eseja kazališnog redatelja Ivice Kunčevića koji je uz brojne ostvarene režije vršio i funkciju direktora dramskoga programa Dubrovačkih ljetnih igara u razdoblju od 2002. do 2009. godine. Knjiga se bavi ambijentalnim kazalištem Dubrovačkih ljetnih igara još od 1951. godine i Fotezova postava Držićeva „Plakira“, a podijeljena je na tri dijela u kojima Kunčević piše o otvorenjima Igara, o vlastitim režijima te ravnateljstvu u ambijentu.

Knjigu je predstavila Željka Turčinović u ime izdavača Biblioteke Mansioni, kazališni redatelj Matko Sršen te sam autor Ivica Kunčević. Ulomke iz knjige čitali su Doris Šarić – Kukuljica i Maro Martinović.
 

Pročitajte još

U PETAK Posljednji dan izložbe ‘Sederotonin’ uz stručno vodstvo

Dulist

JE LI KULTURA U OVIM VREMENIMA LUKSUZ? Ivana Medo Bogdanović o 70 posto manjem proračunu za 71. Igre

Iva Dedo

SRPSKI AKADEMIK PORUČIO HRVATIMA ‘Pomirljivi smo. Držić i Vojnović dio su zajedničke baštine’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija