Županija

O PLAŽAMA NA SKUPŠTINI Giljača: Raspustimo Povjerenstvo jer ne radi svoj posao

O PLAŽAMA NA SKUPŠTINI Giljača: Raspustimo Povjerenstvo jer ne radi svoj posao

Ako postoji kršenje ugovora o koncesiji, odnosno ako bi se isto ponavljalo nakon prvog upozorenja, Županijska skupština će na takve dojave pristupiti raskidanjem ugovora – poručio je župan Nikola Dobroslavić sa sjednice Županijske skupštine.

Dobroslavić je o kršenju ugovora od strane pojedinih koncesionara na dubrovačkim plažama govorio tijekom odgovora na vijećničko pitanje Ivana Margaretića. Njega je, naime, zanimala situacija na teren i što Županija po ovom pitanju radi.

-Dobili smo primjedbe na ponašanje nekih koncesionara. Svima nam je u interesu da se koncesije provode sukladno ugovoru i zakonskim propisima. Mi nemamo ingerenciju neposredno kontrolirati provođenje ugovora, za to je zakonodavac predvidio tročlano Povjerenstvo lučke kapetanije, porezne uprave i nadležnog odjela za prostorno uređenje jedinice lokalne samouprave. Upravo to povjerenstvo reagira na dojave da se nešto ne odvija sukladno izdanoj koncesiji, odnosno ugovoru. Naš upravni odjel i moj zamjenik održali su sastanak s koncesionarima, Gradom Dubrovnikom i povjerenstvom i iako to nije u ingerenciji Županije naglasili smo da inzistiramo da se ugovori moraju provoditi – rekao je župan pozvavši još jednom koncesionare da poštuju sve propise.

O koncesionarima na pomorskom dobru pitala je i Fani Favro Bukvić (SDP) koja je pitala koliko se puta i na kojim plažama proveo inspekciji nadzor, jesu li uočene nepravilnosti i ako jesu, kako su provedene sankcije.

-Kontrolu mora provesti povjerenstvo za praćenje provedbe koncesijskog ugovora, ali naša je konačna odluka hoće li koncesionar zadržati koncesiju ili ne, ali to treba i dokazati – rekao je župan, dodavši kako će se njeno pitanje proslijediti Povjerenstvu.

-Nema zatvorenih koncesija, ne mogu se postavljati ležaljke, ne može se zagrađivati… Povjerenstvo je ta adresa, od njih mora krenuti – ponovio je župan.

Vijećnik Marko Giljača rekao je kako nakon dodjeljivanja koncesije kontrole nema, a predložio je i da se Povjerenstvo za praćenje provedbe koncesijskog ugovora raspusti te se imenuje novo jer ovo – ne radi svoj posao. Predložio je županu i obilazak plaža s Povjerenstvom, ali i vijećnicima da se vidi stanje na terenu.

-Garantiram da možete odmah raskinuti nekoliko ugovora – rekao je Giljača naglasivši kako sve dobor funkcionira dok Skupština ne izglasa dodjelu koncesije, a nakon toga – ništa.

Među vijećničkim pitanjima našlo se i ono s ospicama, a situacija je zanimala vijećnika Tea Andrića, koji je pitao župana jesu li službe dobro odradile svoj posao.

Župan je istaknuo kako su Opća bolnica Dubrovnik i Zavod za javno zdravstvo dobro odradili svoj posao jer nema novih zabilježenih slučaja oboljelih.

-Pomogli su i apeli da se poveća procijepljenost, posebno djece i ona je porasla te vjerujem da je to pridonijelo rješenju problema. Pozivam i dalje sve one koji se nisu cijepili i nisu cijepili svoju djecu da to učine jer je to jedina prava zaštita od pojave ove bolesti – rekao je župan.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist