Natrag
23.3.2019 05:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

O optužnici za 60 dana

2.11.2011 @ 10:23 Barbara Đurasović Afera Šipan
2;2

Podijelite:

U roku od dva mjeseca trebala bi biti sazvana sjednica optužnog vijeća u predmetu optužnice protiv dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića i gradskog vijećnika Pera Vićana zbog afere Šipan.

Kako nam je 26. listopada odgovorio Neven Cambi, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu pred kojim se postupak vodi, uvjeti za određivanje sjednice optužnog vijeća u ovom predmetu su sada ostvareni tako da će sjednica biti određena u Zakonom predviđenom roku. A zakonski rok je, dakle, dva mjeseca.

Protiv Vlahušića i Vićana je, podsjetimo, USKOK 22. srpnja ove godine podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.
Pred optužnim se vijećem zapravo provodi postupak nakon kojeg optužnica može biti potvrđena, djelomično potvrđena ili nepotvrđena.

Nepotvrđena se vraća tužitelju ako postoje nedostatci u prethodnom postupku, ako činjenični opis djela ne proizlazi iz provedenih dokaza ili ako je potrebno bolje razrješenje stvari. Tada državni odvjetnik u roku od 8 dana mora donijeti nalog za dopunu istrage, poduzeti dokazne radnje ili odustati od kaznenog progona. Nakon dopune istrage nova se optužnica dostavlja na ponovno ispitivanje.

 

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana