Politika

O OBNOVI TVRĐAVE IMPERIAL Zašto nitko nikada nije pitao tko je sluga Razvoj golfu?

O OBNOVI TVRĐAVE IMPERIAL Zašto nitko nikada nije pitao tko je sluga Razvoj golfu?

Tijekom izvješća o radu Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik, inače najmlađe gradske ustanove, potaknulo se i pitanje obnove tvrđave Imperial. Muzej danas djeluje u neprimjerenim uvjetima, građa propada, ali Muzej usprkos tome ostvaruje dobre rezutate.

Gradonačelnik Mato Franković, tijekom rasprave nije želio, odnosno mogao ulaziti u prevelike detalje oko obnove tvrđave, koja je u koncesiji tvrtke Razvoj golf, ali je rekao kako za obnovu tvrđave treba prvo ishoditi građevinsku dozvolu.

Iako je zahtjev podnesen, građevinska dozvola do danas nije izdana. Zašto? Jer treba mijenjati GUP budući da je postojanje pristupnog puta jedan od osnovnih uvjeta za obnovu. Reći ćete, pa put postoji. Da, ali ga je netko izbrisao iz plana i ucrtao novi put da bi se nešto povezalo – rekao je Franković dodavši kako je zanimljivo što nitko nikad nije pitao tko je sluga Razvoj golfu. Pitanje je uputio vijećnicima Vidu Bogdanoviću i Jadranu Baraču koji su supotpisinici tužbe s Androm Vlahušićem kojim su tražili utvrđivanje ništetnosti ugovora između Grada i DPDS-a.

-Nemojmo biti lažni svjedoci i imati dupla pravila igre te osobne interese stavljati ispred svega, a izlazit pred sud javnosti i pričati bajke. Dobro se zna tko, kada, što i za čiji račun – rekao je Franković.

Baraču nije bilo jasno zbog čega ga se proziva, a ni Vido Bogdanović ne vidi poveznicu između preispitiavnja ugovornih odnosa Grada i DPDS-a s golfom i Domovinskim ratom.

Maro Kristić istaknuo je kako je na njima odgovornost da se prekine sluganski i štetan odnos.

-Ako se itko izložio, to sam ja. Taj špekulant je više uložio u blaćenje mene nego u obnovu tvrđave – rekao je Kristić.

-Obveza investitora bila je izraditi prostorno-plansku dokumentaciju, odnosno ishoditi dozvolu, što ne mogu jer nema pristupnog puta, koji je izbrisan, a pristupni put treba izgraditi Grad Dubronik. Nije to slučajno napravljeno. Na nama je utvrditi da put postoji i sigurno ćemo to u skoroj budućnosti i utvrditi, a onda će se steći svi uvjeti u kojima jasni rokovi teku te će se vidjeti hoće li biti i ispunjeni. Tada Grad ima poluku za donositi odluke – rekao je gradonačelnik.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist