Aktualno

O Libertasu raspravljali – u Leru

O Libertasu raspravljali - u Leru

Aktualni problemi u Libertasu, pregovori s općinama, preseljenje u Radeljević… neke su teme s danas održanog sastanka Nadzornog odbora i dijela članova Radničkog vijeća i sindikata poduzeća Libertas.

– Razgovarali smo o aktualnim problemima u Libertasu, prostoru, pregovorima s općinama, premještaju iz Gospinog polja u Radeljević – rekao nam je vrlo šturo direktor Libertasa Đuro Deranja.

Također je dodao kako će se sutra popodne održati daljnji pregovori oko kolektivnog ugovora te kako vjeruje da će se riješiti svi problemi koje u posljednje vrijeme muče ovo gradsko poduzeće.
Isto nam je potvrdio i sindikalni povjerenik Baldo Kovačević koji je istaknuo kako nije zadovoljan ovim sastankom iz nekoliko razloga.

– Osobno sam razočaran i iznenađen jer nas je direktor pozvao u Lera, a ne u tvrtku. Također smo na sastanak došli kao pregovarački tim misleći da će biti riječi o kolektivnom ugovoru. Tako da nismo stigli u punom sastavu radničkog vijeća i sindikata – naglasio je Baldo Kovačević dodavši kako očekuje rješenje problema nastalih oko kolektivnog ugovora.

– Mi godinama tražimo da se kolektivni ugovor prilagodi Zakonu o radu te želimo da se promjeni zastarjela sistematizacija, ali da to bude javno i transparentno – istaknuo je Kovačević dodavši kako je prema protokolu rok za dogovor oko kolektivnog ugovora 31. prosinca ove godine, a dok se ne potpiše novi kolektivni ugovor vrijedi stari. 

Rok teče, a vremena za dogovor sve je manje… Svega tri dana…

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović