Natrag
24.3.2019 10:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

O Libertasu raspravljali – u Leru

28.12.2011 @ 18:45 Ana Prohaska Aktualno
9;9

Podijelite:

Aktualni problemi u Libertasu, pregovori s općinama, preseljenje u Radeljević… neke su teme s danas održanog sastanka Nadzornog odbora i dijela članova Radničkog vijeća i sindikata poduzeća Libertas.

– Razgovarali smo o aktualnim problemima u Libertasu, prostoru, pregovorima s općinama, premještaju iz Gospinog polja u Radeljević – rekao nam je vrlo šturo direktor Libertasa Đuro Deranja.

Također je dodao kako će se sutra popodne održati daljnji pregovori oko kolektivnog ugovora te kako vjeruje da će se riješiti svi problemi koje u posljednje vrijeme muče ovo gradsko poduzeće.
Isto nam je potvrdio i sindikalni povjerenik Baldo Kovačević koji je istaknuo kako nije zadovoljan ovim sastankom iz nekoliko razloga.

– Osobno sam razočaran i iznenađen jer nas je direktor pozvao u Lera, a ne u tvrtku. Također smo na sastanak došli kao pregovarački tim misleći da će biti riječi o kolektivnom ugovoru. Tako da nismo stigli u punom sastavu radničkog vijeća i sindikata – naglasio je Baldo Kovačević dodavši kako očekuje rješenje problema nastalih oko kolektivnog ugovora.

– Mi godinama tražimo da se kolektivni ugovor prilagodi Zakonu o radu te želimo da se promjeni zastarjela sistematizacija, ali da to bude javno i transparentno – istaknuo je Kovačević dodavši kako je prema protokolu rok za dogovor oko kolektivnog ugovora 31. prosinca ove godine, a dok se ne potpiše novi kolektivni ugovor vrijedi stari. 

Rok teče, a vremena za dogovor sve je manje… Svega tri dana…

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana