Politika

O KOTARIMA Franković upozorio Sentovića da mora odgovarati na pitanja medija

O nefunkcioniranju gradskih kotara i mjesnih odbora, a na primjerima Komolca i Zatona, upitaa je gradski vijećnik Miho Obradović (HNS). Naime, podsjetio je kako predsjednik Gradskog kotara Komolac Nikša Sentović nije želio odgovorati na pitanja medija, konkretno DuLista (op. a.) te da nije dostupan građanima. Na to isto upozorio je i na primjeru Zatona gdje je predsjednik Mjesnog odbora Emilio Puljizević, ujedno gradski vijećnik HDZ-a.
-Mjesni odbori ne funkcioniraju. Imamo slučaj Komolca gdje se predsjednik ne javlja niti je dostupan građanima. Isto je u Zatonu gdje Emilio Puljizević ne poštuje zakon i ne odgovara na zahtjeve građana. Nije dostupan te nas sve dovodi u sumnju da se tamo nešto drugo događa. Što ćete poduzeti, a sve kako bi se spriječila zloupotreba položaja i ovlasti – upitao je gradonačelnika Miho Obradović.
-Vi niste taj koji treba govoriti o funkcioniranju gradskih kotara i mjesni odbora. Vjerujem kako niti ne znate kako to funkcionira. Naši mjesni odbori i gradski kotari izvrsno rade, posebno Komolac. Možda je predsjednik izbjegavao medije i to nije dobro jer treba biti spreman odgovarati na pitanja. Tu je napravio  grešku i upozorio sam ga na to, a znam da je dostupan građanima jer svakodnevno šalje zahtjeve građana – branio je Snetovića gradonačelnik, ali i Emilija Puljizevića te je rekao kako mjesni odbori imaju i tajnika za bolju komunikaciju.

-Važnije je da imaju kontakt s građanima, a ne da vama podnose izvješća – replicirao je Obradović.

 

Pročitajte još

Palice otišle u povijest, vijećnici ubuduće glasuju putem tableta

Dulist

NOVO ISTRAŽIVANJE Milanović najpopularniji političar, evo kako su ‘prošli’ ostali

Dulist

NOVI CROBAROMETAR Evo kako ‘stoje’ SDP, HDZ i Škoro nakon predsjedničkih izbora

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija