Zanimljivosti

O, dragi Grade što ti od tvog zelenila rade?

O, dragi Grade što ti od tvog zelenila rade?

Eko omblići upitili su apel komunalnim službama Grada, povodom sječe stabala.

– Dok smo jutros bili u našoj već 8. Eko patroli  radi  sječe stabala u Ulici od Sv. Mihajla u Lapadu na naš zeleni e-mail  stigla je ova tužna fotografija–posječene  oleandre Uz posat na predjelu Pila. Još preksinoć smo bili u našoj 7. Eko patroli na ovom predjelu  jer su nam građani dojavili da se tu već pomalo sjeku stabla zovine, oleandra i lovorika  a da će uskoro  i svi  oleandri uz Posat biti posječeni, radi kako kažu gradnje „uspinjače“.  Kako se ovaj ekocid  može dozvoliti pitamo se zajedno sa našim sugrađanima koji  nam se ovih posljednjih mjeseci  žale preko našeg zelenog  telefona Eko-Fona (020 453-850 )  na sve učestalije sječe vrijednih stabala našega Grada, s obzirom da je ovo kontaktna zona i sastavni dio Grada koji je pod zaštitom UNESCA-a.?!

Pogledajmo stare slike Uz posaat kako su prekrasno izgledale sa rasvjetanim oleandrima  i uporedimo ih sa ovom današnjom …da te srce zaboli što sve naše gradske vlasti rade od našeg mediteranskog zelenila zadnjih mjeseci odnosno godina.?
I
još nešto , dok smo bili u preksinoć u našoj 7. Eko patroli Uz posat  naših srela nas je  grupa naših sugrađana iz Zagrebačke ulice  i  požalila nam se  na devastaciju njihove  Zagrebačke ulice. Kažu kako su Konzervatori mogli dozvoliti  postavljanje pločnika od tehnobeton kocaka  te   metalnih  stupova sa visećim cvijećem naspram starih povijesnih  dubrovačkih  kamenih kuća ??…
       
O, dragi Grade što ti od tvog zelenila rade? – pitaju se Eko omblići.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist