Politika

O DODJELI PARKINGA TAKSISTIMA SINDIKALISTIMA ‘Ovo meni zvuči kao kartel, a ne kao sindikat’

Parking ispod Minčete više neće biti taksi stajalište, već rezervirana parkirališna mjesta koja će se dati na korištenje isključivo Sindikatu turizma i usluga Hrvatske – sindikalnoj podružnici autotaksi prijevoznika Dubrovnik. 

No, sumnju u zakonitost izrazio je vijećnik Jadran Barač jer smatra da Grad ne može ugovoriti korištenje pojedinih stajališta samo s dijelom taksi prijevoznika. Njemu je problematično i to što će rezervirana mjesta ispod Minčete moći koristiti samo članovi Sindikata turizma i usluga Hrvatske, odnosno sindikalne podružnice autotaksi prijevoznika.

Odluku ne podržava ni Ivan Jelčić (DDS), odnosno ne podražava favoriziranje određenih taksista.

-Nemam ništa protiv da takisti dobiju svoje parkirno mjesto, ali pod uvjetom da tu mogućnost imaju svi taksisti koji su dobivali dozvole Grada Dubrovnika – ističe Jelčić, a Marko Potrebica mu je odgovorio kako njegova bojazan nije opravdana jer će svi koje je spomenuo biti tu.

-Zašto nisu ostali udruženje autotaksi prijevoznika, zahtijevali parkirno mjesto i dobili ga. Sad imamo i udruženje pa će se oni prijavljivati u neki sindikat, meni je to neprihvatljivo – smatra Jelčić te ističe kako nema ništa protiv da svi dubrovački taksisti dobiju mjesto.

-Bojim se da bi Grad mogao ući u pravni spor s ovim ljudima. Razumijem motiv, znam što je posrijedi, ali zakon je jasan – ističe Barač.

Vijećnica Mosta Dolores Lujić, inače sindikalna povjerenica upravo ovog sindikata, ističe kako je članstvo u Sindikat dobrovoljno te se svatko tko želi može učlaniti. Jelčić joj je odgovorio kako se ovom odlukom taksisti ipak primoravaju za učlanjenje u Sindikat.

-Osnujte udruženje, grupaciju, prijatelje i sve ste riješiti. Sindikat ne bi trebao služiti za ove slučajeve, meni ovo po svim definicijama zvuči kao kartel, a ne kao sindikat – rekao je Jelčić.

-Držim kako ovo nije najsretnije rješenje. Zabrinjava me na koji će se način interno regulirati pravila u tom sindikatu. Nemamo diskriminaciju ako se svatko može učlaniti u sindikat i ne bih htio da ova odluka produbi interne sukobe obrtnika – smatra Maro Kristić koji dodaje kako je ovo vrsta pozitivne diskriminacije, ali se nada kako odluka, koja je na marginama, neće pasti na zakonitosti.

Pročitajte još

Penava izlazi na izbore sa Škorovim Domovinskim pokretom

Dulist

Hodžić za DuList: Bošnjaci moraju imati svog vlastitog zastupnika u Saboru

Dulist

GRADSKO VIJEĆE ODLUČUJE Ukida se bivši Medovićev odjel za imovinu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija