Politika

O DODJELI PARKINGA TAKSISTIMA SINDIKALISTIMA ‘Ovo meni zvuči kao kartel, a ne kao sindikat’

O DODJELI PARKINGA TAKSISTIMA SINDIKALISTIMA 'Ovo meni zvuči kao kartel, a ne kao sindikat'

Parking ispod Minčete više neće biti taksi stajalište, već rezervirana parkirališna mjesta koja će se dati na korištenje isključivo Sindikatu turizma i usluga Hrvatske – sindikalnoj podružnici autotaksi prijevoznika Dubrovnik. 

No, sumnju u zakonitost izrazio je vijećnik Jadran Barač jer smatra da Grad ne može ugovoriti korištenje pojedinih stajališta samo s dijelom taksi prijevoznika. Njemu je problematično i to što će rezervirana mjesta ispod Minčete moći koristiti samo članovi Sindikata turizma i usluga Hrvatske, odnosno sindikalne podružnice autotaksi prijevoznika.

Odluku ne podržava ni Ivan Jelčić (DDS), odnosno ne podražava favoriziranje određenih taksista.

-Nemam ništa protiv da takisti dobiju svoje parkirno mjesto, ali pod uvjetom da tu mogućnost imaju svi taksisti koji su dobivali dozvole Grada Dubrovnika – ističe Jelčić, a Marko Potrebica mu je odgovorio kako njegova bojazan nije opravdana jer će svi koje je spomenuo biti tu.

-Zašto nisu ostali udruženje autotaksi prijevoznika, zahtijevali parkirno mjesto i dobili ga. Sad imamo i udruženje pa će se oni prijavljivati u neki sindikat, meni je to neprihvatljivo – smatra Jelčić te ističe kako nema ništa protiv da svi dubrovački taksisti dobiju mjesto.

-Bojim se da bi Grad mogao ući u pravni spor s ovim ljudima. Razumijem motiv, znam što je posrijedi, ali zakon je jasan – ističe Barač.

Vijećnica Mosta Dolores Lujić, inače sindikalna povjerenica upravo ovog sindikata, ističe kako je članstvo u Sindikat dobrovoljno te se svatko tko želi može učlaniti. Jelčić joj je odgovorio kako se ovom odlukom taksisti ipak primoravaju za učlanjenje u Sindikat.

-Osnujte udruženje, grupaciju, prijatelje i sve ste riješiti. Sindikat ne bi trebao služiti za ove slučajeve, meni ovo po svim definicijama zvuči kao kartel, a ne kao sindikat – rekao je Jelčić.

-Držim kako ovo nije najsretnije rješenje. Zabrinjava me na koji će se način interno regulirati pravila u tom sindikatu. Nemamo diskriminaciju ako se svatko može učlaniti u sindikat i ne bih htio da ova odluka produbi interne sukobe obrtnika – smatra Maro Kristić koji dodaje kako je ovo vrsta pozitivne diskriminacije, ali se nada kako odluka, koja je na marginama, neće pasti na zakonitosti.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist