Grad

O čemu su razgovarali veleposlanik Tajlanda i gradonačelnik Franković?

O čemu su razgovarali veleposlanik Tajlanda i gradonačelnik Franković?

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su danas u službeni nastupni posjet veleposlanika Tajlanda Jakkrita Srivalia, koji boravi u Dubrovniku u sklopu posjeta tajlandskoj zajednici u Hrvatskoj.

Ovom prigodom gradonačelnik i veleposlanik, čije je sjedište za ovaj dio Europe u Mađarskoj, razgovarali su o trenutnoj turističkoj situaciji u Dubrovniku, cruising turizmu i budućem rastu, a posebno ga je zanimala mogućnost razvoja ulaganjem u neke druge industrije, osim turizma.

Gradonačelnik je istaknuo projekte na kojima se trenutačno radi u svrhu strateškog planiranja razvoja održivog turizma, te neke od projekata koji će se subvencionirati iz EU fondova, poput uspostave besplatnog wifi interneta na području stare gradske jezgre. Također je naveo i druge industrije u koje se ulaže, kao što je financiranje moderne tehnologije i start-up kompanija.

Veleposlanik je izrazio zahvalnost gradonačelniku za prijem te izrazio želju za promicanjem tajlandske kuhinje u Dubrovniku s obzirom na njezin nedostatak u gastronomskoj ponudi Dubrovnika, ali i Hrvatske općenito.

Pročitajte još

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist

ZABAVA, AKCIJA, DRAMA Novi kino tjedan donosi…

Dulist