Grad

O čemu su razgovarali veleposlanik Tajlanda i gradonačelnik Franković?

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su danas u službeni nastupni posjet veleposlanika Tajlanda Jakkrita Srivalia, koji boravi u Dubrovniku u sklopu posjeta tajlandskoj zajednici u Hrvatskoj.

Ovom prigodom gradonačelnik i veleposlanik, čije je sjedište za ovaj dio Europe u Mađarskoj, razgovarali su o trenutnoj turističkoj situaciji u Dubrovniku, cruising turizmu i budućem rastu, a posebno ga je zanimala mogućnost razvoja ulaganjem u neke druge industrije, osim turizma.

Gradonačelnik je istaknuo projekte na kojima se trenutačno radi u svrhu strateškog planiranja razvoja održivog turizma, te neke od projekata koji će se subvencionirati iz EU fondova, poput uspostave besplatnog wifi interneta na području stare gradske jezgre. Također je naveo i druge industrije u koje se ulaže, kao što je financiranje moderne tehnologije i start-up kompanija.

Veleposlanik je izrazio zahvalnost gradonačelniku za prijem te izrazio želju za promicanjem tajlandske kuhinje u Dubrovniku s obzirom na njezin nedostatak u gastronomskoj ponudi Dubrovnika, ali i Hrvatske općenito.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PROJEKT ‘POŠTUJMO GRAD’ Franković pozvao turističke vodiče na suradnju

Dulist

Orašac sljedeće godine dobiva sportsku dvoranu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija