Grad

O ČEMU SU RAZGOVARALI? Goran Višnjić kod gradonačelnika

O ČEMU SU RAZGOVARALI? Goran Višnjić kod gradonačelnika

Glumac Goran Višnjić u četvrtak je posjetio gradonačelnika Mata Frankovića.

DuList je već u srijedu ekskluzivno doznao kako Višnjićev posjet Dubrovniku nije slučajnost, već je tu upravo zbog suradnje s Dubrovačkim ljetnima igrama povodom njihove velike obljetnice.

Kako ističu iz Gradske uprave, Gradonačelnik i popularni glumac, iza kojeg su brojni međunarodni uspjesi, razgovarali su o niz tema, poglavito o kulturi i o filmskoj industriji. Goran Višnjić prisjetio se svojih prvih uloga na Dubrovačkim ljetnim igrama koje ove godine obilježavaju jubilarnu, 70. festivalsku sezonu.

Goran Višnjić poznati je promotor prava životinja i osobno vrlo zainteresiran za pitanje adekvatnog zbrinjavanja životinja na području Grada Dubrovnika. Stoga mu je gradonačelnik Mato Franković upoznao s recentnim pomacima na tom polju.

Naime, nakon što je odabrana lokacija budućeg gradskog azila za napuštene i nezbrinute životinje, Grad Dubrovnik je u Proračunu za 2019. godinu osigurao dva milijuna kuna za kupovinu zemljišta te dodatnih 500 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije. Budući azil bit će izgrađen i opremljen sukladno zakonskim propisima na kojem će se napuštenim životinjama u adekvatnim uvjetima pružati sva potrebna skrb.

Gradonačelnik je glumca upoznao i s činjenicom da Grad godišnje za skrb o odbjeglim i napuštenim životinjama izdvaja značajna sredstva kao i s, u tekućoj godini, planiranim uređenjem prvog gradskog parka za pse s igralištem koji će biti smješten u Mokošici.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist