Natrag
20.4.2019 05:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

O čemu su popričali novi rektor Sveučilišta i župan?

4.10.2016 @ 12:38 Dulist Županija

Podijelite:

Novoizabrani rektor Sveučilišta u Dubrovniku Nikša Burum održao je danas sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem.

Župan je još jednom čestitao rektoru na izboru i poželio da se dobra suradnja između Županije i Sveučilišta u budućem radu dodatno unaprijedi. Istaknuo je područja na kojima se temeljila dosadašnja suradnja odnosno na kojima su Županija i Sveučilište prirodno upućeni jedni na druge.

Tako je naglasio sljedeće projekte: Izgradnju Studentskog doma, Projekt daljnjeg razvoja Sveučilišnog kampusa, Projekt CEKOM-a za agrume u Neretvi te CEKOM-a za marikulturu u Bistrini, daljnje širenje studija financijskog managementa u Pločama, Projekt novog poljoprivrednog studija u Neretvi, a upoznao je rektora s Projektom izgradnje Turističke i ugostiteljske škole s praktikumom kao centra izvrsnosti na Babinom kuku.

Rektor Burum naglasio je kako je svjestan uloge koju Sveučilišta ima, odnosno mora imati, u društvu posebno u jednoj regiji kakva je ova županija te kako opredijeljen u tom smjeru djelovati, za što je nužna dobra suradnja sa Županijom, Gradom Dubrovnikom i ostalim gradovima i općinama te drugim čimbenicima u društvu.

Naglasio je potrebu jačanja znanstvenih potencijala i potrebu zadržavanja kadrova koji odlaze na školovanje u druga središta, posebno onih koji su korisnici stipendija. Smatra da se o svim pitanjima daljnje suradnje detaljnije razgovara u što skorije vrijeme.

Rektor i Župan suglasili su se da gledaju na razvoj Sveučilišta i Županije na jednak način te da će u tom smjeru zajednički djelovati.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana