Natrag
24.6.2018 12:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

O čemu će vijećnici odlučivati na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici?

11.12.2017 @ 21:11 Dulist Grad

Podijelite:

Posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća, na kojoj bi vijećnici trebali usvojiti i najvažniji dokument Grada – Proračun za 2018. godinu, održava se u ponedjeljak, 18. prosinca.

S obzirom na izdašan dnevni red koji broji čak 48 točaka za očekivati je kako će vijećnici zasjedati i u utorak, 19. prosinca, a što je najavljeno i u samom pozivu. Osim Proračun, koji je iznosi 575 milijuna i 295 tisuća kuna, uz kreditno zaduženje od iznosi 111,5 milijuna kuna, vijećnici bi trebali usvojiti i zaključak o kupnji Vile Čingrije. Upravo je za Čingriju namijenjen jedan dio sredstava kredita u visini od 17,5 milijuna kuna.

Tu su i najavljene izmjene i dopune Plana korištenja javnih površina u povijesnoj jezgri, a upravo je krajem prošlog tjedna gradonačelnik Mato Franković najavio smanjenje broja stolova, ali i uklanjanje štandova s Pila i trga oružja.
Među 48 točaka dnevno reda, tu su i smjene u upravnim vijećima javnih kulturnih ustanova te imenovanje novih članova, a kako smo već najavili gradski vijećnici razriješit će dužnosti ravnatelja JU rezervat Lokrum Maia Tevšića te imenovati novog vršitelja dužnosti. Upravno vijeće Lokruma za tu je dužnost vijećnicima predložilo Mariju Crnčević.

Cijeli dnevni red pogledajte ovdje.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana