Kultura

O bogatstvu Indije

O bogatstvu Indije

Udruga Drvo Mladih Bonsai od 10. do 13. studenog organizira festival Treće uho, ove godine s motivom Indije i indijske kulture.

Svečanost otvorenja festivala zakazana je u Lazaretima u četvrtak, 10. studenog u 17 sati. Na otvaranju će nastupiti Družba Zvuk Veda iz Zagreba sa svojim vedskim pjevanjem, a bit će otvorene i dvije izložbe fotografija, „Lotus Child“ Melody Hofer (Švicarska) i „Lica Indije“ Stipice Grgića (Split).

Iz četverodnevnog programa treba istaknuti radionice joge i indijske kuhinje, predavanja o jogi, nobelovcu Tagoreu i duhovnom vođi Gandhiju te ajurvedi i vedskom jyotishu. Posjetitelji će moći pogledati indijske dokumentarne filmove, nastup nekoliko izvođača indijske glazbe, ali i naučiti kako obući sari.

Danas je zadnji dan za prijavu na radionice joge (091/5580128 – Ines) i indijske kuhinje (099/2255800 – Anja). Broj sudionika na obje radionice je ograničen.

Treba naglasiti kako je ulaz na sva događanja besplatan i svi su dobrodošli, a više informacija o festival može se saznati na internetskoj stranici www.mladibonsai.hr in a www.facebook.com/VCDubrovnik.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist