Županija

O ARHEOLOŠKOM MUZEJU SA ŽUPANOM U planu nova zgrada ‘Narone’

O ARHEOLOŠKOM MUZEJU SA ŽUPANOM U planu nova zgrada 'Narone'

Potrebe i planovi Arheološkog muzeja Narona tema su sastanka župana Nikole Dobroslavića i zamjenice župana Žakline Marević s ravnateljem Arheološkog muzeja Narona u Vidu Tonijem Glučinom.

Na sastanku je ravnatelj upoznao župana i zamjenicu s radom Muzeja, potrebama i planovima u nadolazećem razdoblju. Arheološki muzej Narona funkcionira kao galerijski prostor u kojem je izložen jedan od najatraktivnijih stalnih postava u Republici Hrvatskoj.

Razgovaralo se o nedostatku prostora za prikupljanje, čuvanje i obradu muzejske građe, što je primarna djelatnost Muzeja. Na sastanku je istaknuto kako se planira izgradnja nove zgrade Arheološkog muzeja u kojoj bi svoje mjesto našli radni prostori poput knjižnice, ureda, restauratorskih radionica, studijske zbirke, lapidarija, multimedijalne dvorane, dormitorija i niza drugih sadržaja. Jedna od tema bilo je izdavanje publikacije Emilija Marina ‘FORUM NARONITANUM’ na engleskom jeziku, kako bi postala dostupna europskoj stručnoj javnosti, na jednaki način kao što je sada hrvatskoj. Također, razgovaralo se o daljnjim arheološkim iskopavanjima u Naroni.

Župan Dobroslavić iskazao je spremnost za suradnju u realizaciji projekata koji će djelatnicima Muzeja omogućiti kvalitetniji stručni rad te doprinijeti da se obogati kulturno-turistička ponuda grada Metkovića i doline Neretve.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist