Afera Šipan

O aferi Šipan Orlić, Romić, Muratti i Pavlović

O aferi Šipan Orlić, Romić, Muratti i Pavlović

Pred županijskim sudom u Splitu sutra počinje suđenje gradonačelniku Andru Vlahušiću i suoptuženiku, koalicijskom mu partneru Peru Vićanu za aferu Šipan.

Pripremno ročište održano je, podsjetimo, 20. veljače, kada su za 27. i 28. ovog mjeseca zakazane rasprave. Svoje iskaze pred sudom ovog će utorka iznijeti Denis Orlić, bivši predsjednik, danas potpredsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine, te bivši tajnik DPDS-a Ivo Romić.

Iskaze će u srijedu dati i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti te tajnica gradonačelnika Jelena Pavlović.

Podjetimo, Optužno vijeće Županijskoga suda u Splitu krajem studenoga 2011. potvrdilo je optužnicu protiv Vlahušića i Vićana koju je USKOK protiv njih podignuo u srpnju 2011. godine.

USKOK je Vlahušića optužio za nezakonitu pozajmicu novca iz gradskog proračuna privatnoj tvrtki "Dubrovačkom primorje" Pera Vićana, protiv kojega je optužnica podignuta zbog poticanja na zloporabu položaja i ovlasti. USKOK Vlahušića tereti da je kao gradonačelnik u travnju 2010. prekršio Gradski statut te da je Vićanu, čija je tvrtka "Dubrovačko primorje" zapala u financijske teškoće, bez odobrenja Gradskog vijeća odobrio pozajmicu od dva milijuna kuna.
 

Pročitajte još

AFERA ŠIPAN Prošla godina dana…

Nikša Miletić

‘Ovo je obračun zbog afere Šipan’

Nikša Miletić

Orlić: Ništa mu ne zamjeram

Andrea Falkoni Račić