Aktualno

‘Novu dočekujemo s vjerom u sebe’

'Novu dočekujemo s vjerom u sebe'

Župan Nikola Dobroslavić uputio je novogodišnju čestitku koju prenosimo u cijelosti.

'Iza nas je jedna složena i zahtjevna godina, s kojom unatoč svemu možemo biti zadovoljni. Obilježili su je brojni događaji.
 
Na državnoj razini to su svakako ulazak Republike Hrvatske u EU i referendum o braku. Prvi znači povratak Hrvatske u modernu europsku zajednicu naroda, a drugi svjedoči o privrženosti hrvatskog naroda tradicionalnim vrijednostima koje su nas kroz stoljeća i održale.
 
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ćemo ovu godinu pamtiti po izborima na kojima su nam građani dali veliko povjerenje, po rekordnoj turističkoj sezoni, donošenju Strategije razvoja turizma županije, Predstudiji o najboljem načinu povezivanja hrvatskog juga u korist Pelješkog mosta. Pamtimo je i po Deklaraciji kojom tražimo regionalni status Županije i Dubrovnika kao regionalnog središta, uspjesima u korištenju EU fondova kao i Međunarodnom investicijskom forumu Dubrovnik 2013.
 
U idućoj godini očekujemo nastavak gradnje Pelješkog mosta, uspjeh u borbi za regionalni status i rješavanje pitanja granica s BiH i Crnom Gorom. Očekujemo veliki investicijski val za koji smo ispunili sve pretpostavke, početak realizacije projekta Centra za gospodarenje otpadom te daljnje uspjehe u korištenju fondova EU. Čeka nas i borba za produženje autoceste od Ploča do Dubrovnika.
 
Novu godinu dočekujemo s vjerom u sebe i s umjerenim optimizmom.
 
Poštovani sugrađani, želim vam u Novoj godini puno zdravlja i neka vam godina bude dobra na obiteljskom i uspješna na poslovnom planu!
 
ŽUPAN
Nikola Dobroslavić“
 

Pročitajte još

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist