Hrvatska

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA Evo što je premijer Plenković poručio građanima

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA Evo što je premijer Plenković poručio građanima

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je novogodišnju čestitku svim građanima Republike Hrvatske.

Prenosimo ju u cijelosti.

“Drage Hrvatice i Hrvati, dragi moji sugrađani, svima vama u domovini i iseljeništvu, u ime Vlade i osobno, od srca želim sretnu i uspješnu 2018. godinu!

Godina koja je na izmaku obilovala je političkim, gospodarskim i društvenim izazovima. Suočili smo se i s problemima koji su posljedica ekonomske tranzicije, no odgovornim potezima pronašli smo načine za njihovo rješavanje.

Politikom jačanja povjerenja u državne institucije i protivljenjem daljnjoj polarizaciji u društvu, potvrdili smo značaj političke stabilnosti kao preduvjeta za gospodarski rast, smanjivanje nejednakosti i kvalitetniji život naših ljudi.

Provodeći naš program pokrenuli smo niz reformi, vodeći pritom računa o ravnomjernom regionalnom razvoju, te društvenoj solidarnosti i pravednosti, osobito prema najranjivijima među nama.

Poreznim zakonima rasterećeni su građani i poduzetnici. Povećane su plaće i mirovine. Podizanjem rodiljnih i roditeljskih naknada i drugim mjerama radimo na demografskoj obnovi.

Uz najuspješniju turističku sezonu, nastavili smo s pozitivnim gospodarskim trendovima, ostvarivši daljnji rast BDP-a, smanjenje javnoga duga i proračunskoga manjka te porast zaposlenosti.

U sljedećoj godini unaprjeđivat ćemo okvire za proizvodnju, poslovanje, pravnu sigurnost, konkurentnost, ulaganja, izvoz, obrazovanje, inovacije te otvaranje novih radnih mjesta, a u dijalogu sa sindikatima i poslodavcima.

Provedba strukturnih reformi koje su pred nama osnažit će i naš položaj kao odgovorne članice Europske unije koja želi biti dio Schengena i Eurozone.

Pritom očekujem vašu podršku kako bismo zajedno gradili prosperitetnu i modernu Hrvatsku. Na taj način možemo udahnuti optimizam u društvo, koje pruža kvalitetan i dostojanstven život svim našim obiteljima, perspektivu mladima i sigurnost umirovljenicima.

Želim vam puno zdravlja, obiteljskog zadovoljstva i uspjeha u novoj 2018.!”

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist