Aktualno

NOVO VODSTVO Mato Alavija na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

NOVO VODSTVO Mato Alavija na čelu Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina

Mato Alavija iz tvrtke Alavija nekretnine d.o.o. novi je predsjednik Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina Županijske komore Dubrovnik. Odlučeno je na danas održanoj sjednici većinom glasova, a za zamjenike su izabrani Nada Burum iz tvrtke IMB nekretnine d.o.o. i Lukša Luko Glavinja iz tvrtke Luciano d.o.o.

Na sjednici je bilo riječi o uvijetima poslovanja na tržištu. Također je istaknuta iznimno bitna uloga stručnog rada agenata i povjerenje klijenata.

ŽK Dubrovnik je pripremila analizu desetogodišnjih trendova u kupoprodaji nekretnina. Prema podatcima Porezne uprave na području Dubrovačko-neretvanske županije najveći broj prodanih nekretnina i najveća ostvarena ukupna vrijednost prodaje svih nekretnina bila je u 2018. godini.
Prema vrsti prodanih nekretnina u 2019. godini najveći broj nekretnina s kojima se trgovalo su stambeni objekti, a slijedi ih građevinsko zemljište.
Na području grada Dubrovnika i okolice prosječna cijena stambenih objekata je 16 posto veća 2019. nego godinu ranije, ali je 30 poto manje prodanih stanova nego godinu ranije.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist