Grad

NOVO RADNO VRIJEME Dječji vrtići od 7. svibnja rade do 17 sati!

NOVO RADNO VRIJEME Dječji vrtići od 7. svibnja rade do 17 sati!

Dječji vrtići Dubrovnik od ponedjeljka 7. svibnja započinju s radom u produženom radnom vremenu do 17 sati, a sve sukladno rezultatima ispitivanja potreba roditelja za promjenom radnog vremena vrtića koje je krajem veljače i početkom ožujka provedeno u 14 od ukupno 19 objekata.

Kako se navodi u obavijesti Grada Dubrovnika, ovom se korekcijom izlazi ususret roditeljima koji su u značajnoj mjeri iskazali potrebu za produljenjem radnog vremena do 17 sati.

Što se tiče potreba za uvođenjem poslijepodnevne smjene kao i rada subotom, Grad Dubrovnik će prijaviti projekt u sklopu natječaja ‘Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja’ koji provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske kroz korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda te će kako je već najavljeno za dvosmjenski rad kandidirati dječji vrtić „Palčica“. Naime, prema rezultatima provedene ankete, u kojoj je sudjelovalo 868 roditelja, bit će dostatno dvosmjenski rad organizirati u jednom objektu.

Natječaj je  vrijedan 300 milijuna kuna i otvoren je 8. ožujka, a projektne prijedloge jedinice lokalne samouprave i sami dječji vrtići mogu dostaviti zaključno s 31. prosinca 2019. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Intenzitet potpore može iznositi i do 100 posto prihvatljivih troškova što znači da prijavitelji nisu dužni osigurati vlastito sufinanciranje.

U okviru poziva financirat će se upravo oni projekti koji će doprinijeti usklađivanju obiteljskog i poslovnog života obitelji s uzdržavanim članovima rane i predškolske dobi kroz unaprjeđenje usluga i produljenje radnog vremena dječjih vrtića, kombiniranjem produljenog boravka, poslijepodnevnog i smjenskog rada.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist