Aktualno

Novi/stari gradonačelnik i župan

Novi/stari gradonačelnik i župan

Kraj godine uvijek je odlična prilika za napraviti svojevrsnu inventuru događaja koji su obilježili minulih 365 dana. To je napravio i duList u svom tiskanom izdanju, izdvojivši po mišljenju redakcije 10 događaja koji su obilježili dubrovačku 2013.

Peto mjesto naše ljestvice zauzele su dvije pobjede na lokalnim izborima, kojima su gradonačelnik Vlahušić i župan Dobroslavić osvojili drugi mandat.

Godinu 2013. pamtit ćemo i po još jednim lokalnim izborima. Dobili smo novog/starog gradonačelnika i župana. Podsjetimo, nakon što su Dubrovčani od sedam gradonačelničkih kandidata odlučili  da će u drugom krugu birati između Tea Andrića ( HDZ-HSP AS-HSLS) i Andra Vlahušića (HNS-HSS-SHUS). Vlahušić je ponovno postao dubrovački gradonačelnik s 59,80 posto osvojenih glasova, dok je Andrić osvojio 37,28 posto glasova. Prevedeno u glasovima, to znači da je za Vlahušića glasalo 10.294 sugrađana, dok je svoje povjerenje Andriću dalo njih 6.418. U prvom krugu pak Vlahušić je dobio 31,76 posto glasova, a Andrić 25,92 posto glasova. HDZ-ovom dubrovačko-neretvanskom županu Nikoli Dobroslaviću nije bio potreban drugi krug. On kao kandidat koalicije HDZ-HSU-HSLS-HSP AS nije uopće imao pravu konkurenciju. Svoje protivnike uspio je pobijediti već u prvom krugu. Od 61.474 glasova birača Dobroslaviću je pripalo čak njih 33.838 ili 55,04 posto. Pred četiri godine pak osvojio je 41,68 posto glasova i morao u drugi krug s Mirom Buconić (22,16 posto) koja je za dlaku pretekla SDP-ovca Iva Karamatića. Nikola Dobroslavić tako je uvjerljivo pobijedio Mirka Duhovića (SDP-HSS-HNS) koji je osvojio povjerenje tek 16.758 birača odnosno 27,26 posto ukupnog broja glasova.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist