Kultura

Novi, zimski Literat dubrovačkih pisaca

U četvrtoj godini svog djelovanja Društvo dubrovačkih pisaca ovih je dana objavilo četvrti broj svog godišnjaka, Revije za književnost i publicistiku Literat.

Literat broj 4 nudi iznova veliki broj stilom i temom raznolikih tekstova, pjesama, proze i esejistike dubrovačkih autora, od predstavnika poznatije, starije i srednje generacije, do ponovnog predstavljanja nekoliko novih mladih autora. Poseban dio Literata posvećen je sjećanjima na znana imena pisane riječi u Dubrovniku; Terezu Gović, Nikolu Ivanišina, Jozu Lovrić Jadrijeva, Nikolu B. Stražičića i Ernesta Katića.

Novi broj Literata priredili su Mariela Marković, Davor Mojaš i Boris Njavro, naslovnicu je i ovaj  put osmislila Nora Mojaš, prijelom je učinio Nedim Meco, a Literat 4 tiskan je u dubrovačkoj tvrtki Fotostar. Ovo je inače prvi literat koji nije predstavljen 'u kratkim rukavima'.

– Ovom smo Literatu zadržali šarmantnost raznolikosti, svjesni smo da nam je to najveća prednost, ali i nedostatak – istaknula je Mariela Marković, dok je Boris Njavro istaknuo kako je prije četiri godine, u prvom Literatu objavljeno 29 autorskih priloga, u drugom Literatu 28 autora, a u trećem Literatu 43 autora.
– U četvrtom Literatu objavljena su 34 autora. To je razlog zašto je Društvo dubrovačkih autora osnovano i zašto je pokrenut Literat – istaknuo je.

Promocija novog Literata, ujedno je označila i  predstavljanje knjige Else Lasker Schuler Lirika u prijevodu i izboru Maria Kopića, koju je Društvo dubrovačkih pisaca objavilo sredinom godine.

Uz ugodno druženje članova i prijatelja, te blagdansku proslavu četvrte godine postojanja ove udruge, predstavljanje se održalo u ART Radionici Lazareti ovaj petak.

Pročitajte još

DUBROVAČKI MUZEJI U OGULINU Zlatno libro predstavljeno u Ivaninoj kući bajke

Dulist

NIKŠA MATIĆ Težimo postati mjesto u kojem će svaki posjetitelj osjetiti život Držićevog Dubrovnika

Andrea Falkoni Račić

POSVEĆENE PRIJATELJIMA, LJUBAVIMA Predstavljena zbirka pjesama ‘PoSvete’ Voja Šindolića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija