Kultura

Novi, zimski Literat dubrovačkih pisaca

Novi, zimski Literat dubrovačkih pisaca

U četvrtoj godini svog djelovanja Društvo dubrovačkih pisaca ovih je dana objavilo četvrti broj svog godišnjaka, Revije za književnost i publicistiku Literat.

Literat broj 4 nudi iznova veliki broj stilom i temom raznolikih tekstova, pjesama, proze i esejistike dubrovačkih autora, od predstavnika poznatije, starije i srednje generacije, do ponovnog predstavljanja nekoliko novih mladih autora. Poseban dio Literata posvećen je sjećanjima na znana imena pisane riječi u Dubrovniku; Terezu Gović, Nikolu Ivanišina, Jozu Lovrić Jadrijeva, Nikolu B. Stražičića i Ernesta Katića.

Novi broj Literata priredili su Mariela Marković, Davor Mojaš i Boris Njavro, naslovnicu je i ovaj  put osmislila Nora Mojaš, prijelom je učinio Nedim Meco, a Literat 4 tiskan je u dubrovačkoj tvrtki Fotostar. Ovo je inače prvi literat koji nije predstavljen 'u kratkim rukavima'.

– Ovom smo Literatu zadržali šarmantnost raznolikosti, svjesni smo da nam je to najveća prednost, ali i nedostatak – istaknula je Mariela Marković, dok je Boris Njavro istaknuo kako je prije četiri godine, u prvom Literatu objavljeno 29 autorskih priloga, u drugom Literatu 28 autora, a u trećem Literatu 43 autora.
– U četvrtom Literatu objavljena su 34 autora. To je razlog zašto je Društvo dubrovačkih autora osnovano i zašto je pokrenut Literat – istaknuo je.

Promocija novog Literata, ujedno je označila i  predstavljanje knjige Else Lasker Schuler Lirika u prijevodu i izboru Maria Kopića, koju je Društvo dubrovačkih pisaca objavilo sredinom godine.

Uz ugodno druženje članova i prijatelja, te blagdansku proslavu četvrte godine postojanja ove udruge, predstavljanje se održalo u ART Radionici Lazareti ovaj petak.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist