Natrag
21.2.2019 19:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Novi, zimski Literat dubrovačkih pisaca

21.12.2013 @ 9:35 Mia Njavro Kultura
9;9

Podijelite:

U četvrtoj godini svog djelovanja Društvo dubrovačkih pisaca ovih je dana objavilo četvrti broj svog godišnjaka, Revije za književnost i publicistiku Literat.

Literat broj 4 nudi iznova veliki broj stilom i temom raznolikih tekstova, pjesama, proze i esejistike dubrovačkih autora, od predstavnika poznatije, starije i srednje generacije, do ponovnog predstavljanja nekoliko novih mladih autora. Poseban dio Literata posvećen je sjećanjima na znana imena pisane riječi u Dubrovniku; Terezu Gović, Nikolu Ivanišina, Jozu Lovrić Jadrijeva, Nikolu B. Stražičića i Ernesta Katića.

Novi broj Literata priredili su Mariela Marković, Davor Mojaš i Boris Njavro, naslovnicu je i ovaj  put osmislila Nora Mojaš, prijelom je učinio Nedim Meco, a Literat 4 tiskan je u dubrovačkoj tvrtki Fotostar. Ovo je inače prvi literat koji nije predstavljen 'u kratkim rukavima'.

– Ovom smo Literatu zadržali šarmantnost raznolikosti, svjesni smo da nam je to najveća prednost, ali i nedostatak – istaknula je Mariela Marković, dok je Boris Njavro istaknuo kako je prije četiri godine, u prvom Literatu objavljeno 29 autorskih priloga, u drugom Literatu 28 autora, a u trećem Literatu 43 autora.
– U četvrtom Literatu objavljena su 34 autora. To je razlog zašto je Društvo dubrovačkih autora osnovano i zašto je pokrenut Literat – istaknuo je.

Promocija novog Literata, ujedno je označila i  predstavljanje knjige Else Lasker Schuler Lirika u prijevodu i izboru Maria Kopića, koju je Društvo dubrovačkih pisaca objavilo sredinom godine.

Uz ugodno druženje članova i prijatelja, te blagdansku proslavu četvrte godine postojanja ove udruge, predstavljanje se održalo u ART Radionici Lazareti ovaj petak.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana