Natrag
16.2.2019 00:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

NOVI VAL OVISNOSTI MEĐU MLADIMA Tko puši i snifa, a tko se ‘glejda’?

17.10.2016 @ 8:44 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Iako je posljednje europsko istraživanje pokazalo da je opijanje i pušenje kod mladih Europljana u dobi od 15 do 16 godina u opadanju, hrvatski maloljetnici i dalje su iznad europskog prosjeka.

S druge strane, u porastu su neke druge ovisnosti, primjerice o psihoaktivnim drogama. Tragom takvih informacija zanimalo nas je kakvo je stanje među maloljetnicima na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Liječnica Mata Čale Mratović iz Službe za školsku medicinu Zavoda za javno zdravstvo DNŽ bila nam je sugovornica, a saznali smo koje su droge najzastupljenije.

Saznali smo i što je ‘glejdanje’ a u tiskanom izdanju DuLista donosimo vam odgovor na pitanje što je zapravo ovaj novi trend. Potražite nas na kioscima!

AFR

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana