DuList IN

NOVI PROJEKT SINIŠE LASANA ‘U ovakvim trenutcima potrebno nam je – vino!’

Vino nas čini sretnima i smatram da nam je u ovakvim trenucima toga i više nego potrebno. Žao mi je što su se vinski sajmovi morali otkazati, no koristim priliku da ovim putem predstavim što više vinarija – pvim riječima jedan od najcjenjenijih hrvatskih sommeliera, Siniša, Lasan, opisat će svoj novi projekt, ‘Vinsku Karantenu’. On ujedno educira zaljubljenike u vino i predstavlja perjanice vinarija, te kako ističe, organoleptički ih opisuje i potiče razgovore među vinoljupcima.

Nedavno je Lasan predstavio perjanice vinarije Rizman čiji se vinogradi nalaze na području Komarne, najmlađem hrvatskom vinogorju, na kojem djeluje sedam vinarija koje imaju ekološke certifikate. Predstavljena su vina koja su trenutno na tržištu, a to su Pošip 2019., zatim njihov rose Rusola 2019. godine s velikom promjenom u njihovom stilu i nešto svjetlijom bojom no što je to bilo svojstveno za ovu vinariju. Zatim, Brime 2016., Tribidrag 2017. Primus plavac mali 2016.godina te St. Michael kao apsolutna perjanica vinarije. Radi se o syrahu koje je odležalo 14 mjesecu u novim francuskim bačvama.

Siniša Lasan je odjavio svoju prvu epizodu ‘Vinske karantene’ s pozitivnom porukom koja upućuje na učenje i uživanje u vinu te pozivu na zajedništvo da se teški trenuci prebrode što prije te kako svatko može doprinijeti pomoći svojim djelovanjem, a više o projektu potražite ovdje!

Pročitajte još

MAJA POSAVEC I ‘DOMAĆIGOSTI’ Poslušajte zanimljivu izvedbu poznate skladbe Dubrovačkih trubadura

Dulist

‘KAO POŽAR’ Alemka Markotić o proboju koronavisusa u staračke domove

Dulist

‘TUTORIAL’ PENGANJA ANE ČERJAN ‘Malo jaje na dar dato, sretan Uskrs moje zlato’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija