Natrag
17.1.2019 23:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

NOVI PROJEKT FRANA STJEPOVIĆA Akademija koja prati ritam koktel trendova

8.4.2018 @ 22:28 Mia Njavro Aktualno
4;4

Podijelite:

‘Posljednje poglavlje u povijesti koktela sasvim izvjesno još nije napisano’, rekao nam je Frano Stjepović, predsjednik Hrvatske udruge barmena, svjetski prvak, majstor koktela s potpisom.

Naprotiv, tvrdi, razvoj miješanih pića neprestano se nastavlja. Ritam koktela nikad zapravo nije dovršen, stoga ne čudi kako je pokrenuo i Akademiju za barmene, mjesto gdje će profesionalci, ali i početnici, dolaziti obnavljati i usavršavati znanja iz svijeta miješanih pića.

-Svrha Hrvatske udruge barmena je da educira svoje članove, one zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu, ali i da se kroz druženja, natjecanja i nove radionice upoznaju s novim trendovima – ističe nam Stjepović, a Akademija, u kojoj su ove godine odrađene već dvije radionice, na istom je tragu. U malom, ali detaljnom prostoru na Vojnoviću, gdje smo ga posjetili, mnoštvo je ‘memorabilije’, još od 1979. godine kada je upravo on bio svjetski prvak sa svojim koktelom s potpisom. Tu su novinski isječci, zastavice različitih federacija, najvažnije diplome… Više od pola toga nije moglo niti stati u ovu prostoriju. Ali zato stane mnoštvo novih ideja. Kojih, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Foto: Frano Stjepović/Mia Njavro

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana