Aktualno

NOVI PROJEKT FRANA STJEPOVIĆA Akademija koja prati ritam koktel trendova

NOVI PROJEKT FRANA STJEPOVIĆA Akademija koja prati ritam koktel trendova

‘Posljednje poglavlje u povijesti koktela sasvim izvjesno još nije napisano’, rekao nam je Frano Stjepović, predsjednik Hrvatske udruge barmena, svjetski prvak, majstor koktela s potpisom.

Naprotiv, tvrdi, razvoj miješanih pića neprestano se nastavlja. Ritam koktela nikad zapravo nije dovršen, stoga ne čudi kako je pokrenuo i Akademiju za barmene, mjesto gdje će profesionalci, ali i početnici, dolaziti obnavljati i usavršavati znanja iz svijeta miješanih pića.

-Svrha Hrvatske udruge barmena je da educira svoje članove, one zaposlene u turizmu i ugostiteljstvu, ali i da se kroz druženja, natjecanja i nove radionice upoznaju s novim trendovima – ističe nam Stjepović, a Akademija, u kojoj su ove godine odrađene već dvije radionice, na istom je tragu. U malom, ali detaljnom prostoru na Vojnoviću, gdje smo ga posjetili, mnoštvo je ‘memorabilije’, još od 1979. godine kada je upravo on bio svjetski prvak sa svojim koktelom s potpisom. Tu su novinski isječci, zastavice različitih federacija, najvažnije diplome… Više od pola toga nije moglo niti stati u ovu prostoriju. Ali zato stane mnoštvo novih ideja. Kojih, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Foto: Frano Stjepović/Mia Njavro

Pročitajte još

VODOVOD STANOVNICIMA MOKOŠICE Podnesite zahtjeve za priključenje na mrežu odvodnje

Dulist

[FOTO] KOD ONOFRIJEVE FONTANE Pronađeni ostatci velike gradske gustijerne

Dulist

Nila Miličić Vukosavić dobitnica nagrade HRT-a za životno djelo

Dulist